Medicii au demonstrat: starea de lene este manifestarea unei boli grave

foto: simplisafe.com

Lenea nu este doar refuzul de a duce un mod activ de viaţă, ci este o manifestare a bolii sedentarismului, spun doctorii din clinica Mayo din SUA.

Este știut faptul că o viață sedentară duce la obezitate, creşte riscul de boli ale inimii, boli ale articulațiilor și ,nu în ultimul rând, riscul de diabet zaharat. Și, din nefericire, totutul se poate încheia cu moartea celui afectat.

Advertisement

Doar că aceste fenomene negative din organism asociate cu lipsa de mişcare încep independent, dacă simtomatica afecțiunilor menționate este sau nu evidentă.

Advertisement

Dr. Michael Joyner, autorul studiului, consideră că lipsa dorinţei de a merge la sala de sport este legată de un sentiment de scădere a forţei vitale. Apare senzația de oboseală cronică simultan cu palpitaţii ale inimii.

Joyner propune combaterea acestei stări nu prin meducație, ci prin exerciţii fizice. Studiile actuale ale oamenilor de ştiinţă au scos în evidență că în doar trei luni de antrenament se reduc manifestările sindromului de tahicardie posturală ortostatică.

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.