Ministrul Agriculturii continuă seria declarațiilor ȘOCANTE: În macroul din magazine se afla VIERMELE Anisakis iar CARNEA de vită, CONGELATĂ de 40 de ani, a ajuns în România

vierme-Anisakis-macrou

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, continuă seria declarațiilor șocante. După ce a afirmat că România este o piață de mâna a zecea în care se aduc produse cu termene expirate și că salamul se spală cu oțet, ministrul Agriculturii spune acum că nici macroul nu este bun de consum.

Advertisement

„Vă dau un caz concret. Mie îmi place să vorbesc pe cazuri concrete, nu pe povești: În marea Nordului este un vierme, Anisakis, de 2-3 cm, care stă în intestinele macroului și alți pești. În toată Europa, la peștele asta, pentru că are alt preț, se eviscerează, se scot viscerele și cu ele odată se scoate și viermele, și îl duce pe circuit.

Advertisement

Pentru România, că e piață de mâna a zecea, nu se evicerează și se aduce foarte ieftin. Aia e mână de lucru, să iei fiecare pește în parte să scoți intestinele, și în România se lasă așa. Se congelează în principiu, dacă ajunge să se congeleze la timp, dacă nu, până să ajungă să se congeleze la minus 22 grade, asta e regula europenă și internațională, viermii migrează de pe vapor până ajunge el la refrigerat, migrează în mușchi, și asta e un pește contaminat, pentru că s-au făcut studii…”, a declarat ministrul Agriculturii pentru zf.ro.

„Sunt importatori care se orientează. Este carne care, după 40 de ani, congelată, a ajuns în România, carne de vită. Înțelegeți? Statul nu își face datoria, instituțiile statului, ANPC-ul, veterinarii”, susține Irimescu.

Articol relatat de portalul nationalisti.ro.

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.