MISTERIOASELE inscripții descoperite în România. SECRETE ascunse de milenii!
România nu încetează să ne fascineze cu misterele uimitoare pe care le ascunde. Pe meleagurile mioritice au fost descoperite numeroase inscripții și simboluri enigmatice. Unele dintre acestea, dacă ar fi descifrate, ar reuși să schimbe istoria omenirii.
Cel mai vechi papirus de pe Bătrânul Continent
Pe 18 mai 1959, în timpul unor cercetări arheologice realizate cu ocazia lucrărilor de sistematizare a orașului Mangalia, a fost descoperit singurul papirus din România și cel mai vechi din Europa, ascuns într-un mormânt vechi al unui nobil scit. Papirusul datează din secolul al IV-lea î. Hr.
Cercetătorii fac eforturi pentru a descoperi mesajul ascuns. “ Suntem încrezători că vom reuși să descifrăm măcar câteva cuvinte, pentru a afla care este natura mesajului conținut de acest important artefact”, afirmă directorul Muzeului de Arheologie “Callatis”, dr. Marcel Colesniuc, într-un articol pe care l-a scris în Revista Datina, editată de Centrul Cultural Județean Constanța.
Foto: mangalia.ro
Cel mai probabil, este vorba despre un mesaj religios. “În general, pe papirusurile descoperite în morminte erau scrise texte sacre sau rugăciuni, pentru a proteja sufletele defuncților, în lumea de dincolo”, a adăugat dr. Marcel Colesniuc.
Ţara Luanei şi tainele sale uimitoare
Arealul denumit Țara Luanei, din Munţii Buzăului, cuprinde 10 peşteri şi grote de o frumusețe aparte. În Grota Fundul Peșterii au fost descoperite, chiar de curând, documente iconografice a căror vechime depășește 4.000 de ani. Totodată, s-au păstrat mai multe desene misterioase. Pe pereți sunt redate arme, inclusiv unele din Epoca bronzului sau unele răspândite în urmă cu peste patru milenii în mai toată Europa, precum și pentagrame și scrieri ce nu au fost încă descifrate.
Simbolurile de la Templul Dorinţelor
La poalele Munților Făgăraș se află un loc care ascunde numeroase taine pe care niciun om nu le-a putut descifra, cel puțin până în zilele noastre. Ne referim la “Templul Dorințelor” de la Șinca Veche, Brașov, considerat al treilea punct energetic important din România. Pe pereții lăcașului pot fi văzute mai multe simboluri care ridică mari semne de întrebare. Printre acestea se află o stea cu șase colțuri, cunoscută drept Steaua lui David, și simbolul Yin- Yang. Tot aici există și un profil al unui om ce privește spre stânga, despre care se spune că ar fi Mântuitorului.
Cel mai vechi mesaj din istoria omenirii nu a fost încă descifrat
În urmă cu 55 de ani, cercetătorul clujean Nicolae Vlassa a făcut una dintre cele mai importante descoperiri din țara noastră. Acesta a deschis un șantier arheologic la Tărtăria, iar săpăturile au scos la iveală trei tăblițe care conțin cea mai veche scriere din istoria omenirii, după cum au susținut numeroși oameni de știință de peste hotare.
“Tăblițele de la Tărtăria sunt primele semne de scriere incizată, care preced pictogramele mesopotamiene (3500-3300 î.e.n.), hieroglifele egiptene (3200-3000 î.e.n), pictogramele cu inscripții de pe Valea Indului (2500 î.e.n.) sau pe cele din China (1500-1200 î.e.n.), ca și enigmaticele mesaje ale zapotecilor mexicani (600 î.e.n.)”, a afirmat Harald Haarmann, specialist în istorie culturală și în istoria scrisului. Cercetătorul italian Marco Merlini, care a testat enigmaticele de la Tărtăria, confirmându-le “vârsta”, spunea că această descoperire de pe plaiurile mioritice “a schimbat întreaga cronologie a istoriei în Europa”, dar și “geografia legendei unde au început civilizațiile”. Însă, cel mai vechi mesaj din istoria omenirii nu a fost încă descifrat.
Tainele“bisericuțelor de cretă” de la Basarabi-Murfatlar
În cele şase bisericuţe de la Basarabi-Murfatlar au fost descoperite numeroase desene și inscripții, vechi de peste 1.000 de ani, care poartă o încărcătură mistică deosebită. Printre altele, vorbim despre cruci de diverse mărimi și tipuri, un arc cu săgeți, o corabie, dragoni, animale care se împerechează, figuri omenești și cizme.
De pe pereți nu lipsesc nici inscripțiile grecești și nici cele scrijelite cu caractere chirilice și glagolitice. Pentru altele s-a folosit o scriere enigmatică, identificată de unii specialiști ca fiind runică. La fel ca în cazul simbolurilor și al desenelor, multe dintre aceste inscripții nu au putut fi descifrate, cel puțin până în prezent.
sursa: dezvaluitorul.ro