MISTERIOSUL sarcofag de la Arles Sur Tech, locul unde are loc un fenomen miraculos

Localitatea este o comuna din Pirineii Orientali. Mormantul este un vechi si greu sarcofag in marmura, care e gaseste in aer liber intr-o curte, la baza unui zid de 12 metri inaltime. Acoperisul acestui sarcofag este la fel de gros ca si peretii (circa 15 cm) si este pus imperfect pe acestia.

Advertisement

Se poate chiar introduce degetul in anumite locuri. Sarcofagul nu este pus direct pe sol, ci prin intermediul a doua blocuri de marmura. Fenomenul miraculos prezentat de acest sarcofag este urmatorul: in fiecare zi pare sa se adune in interiorul sau o cantitate destul de importanta de apa (in medie in jur de un litru) qvasi pura si careia ii sunt atribuite proprietati curative.

Advertisement

In capacul sarcofagului exista o gaura prin care se poate introduce o pompa ca un sifon.
Uneori, productia a ajuns la 800 de litri pe an…de „apa pura”. Sfantul mormant nu-si dezvaluie secretele. S-au enuntat mai multe ipoteze. In sarcofag temperatura este superioara cu 2-3 grade fata de cea a peretelui extern. Experientele efectuate nu au dezvaluit misteriosul fenomen pe care il contine sarcofagul de la Arles sur Tech din Franta. In mod cert, este vorba de un fenomen natural, sustin hidrologii. Dar de ce nu se obtine in mod natural si in alta parte apa?

sursa: developarea.wordpress.com

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.