Modul în care bărbații distrug lent, dar sigur, dragostea soțiilor lor

Oare de ce se distrug familiile? Doar în fața altarului erau doi oameni iubitori, care îşi doreau sincer să-şi aducă fericire unul altuia. Dar, din păcate, dragostea nu este un lucru pe care să-l poți pune într-o sticlă, să-i pui dop și să stăm liniștit că nu va dispărea nicăieri.

Advertisement

Dar când se ajunge la divorț, ambii parteneri sunt de vină, dar în acest articol dorim să ne axăm anume asupra modului în care bărbații își distrug involuntar familia și își „omoară” în tăcere soțiile.

Advertisement

Știm cu toții: căsătoria este o sarcină grea pentru fiecare din noi. Niciodată nu știm cum se poate încheia. Ne putem plictisi în orice moment sau relația poate deveni una insuportabilă. Din păcate aceasta este realitatea, iar promisiunile din fața altarului despre dragostea veșnică vor rămâne, din păcate, vorbe deșarte.

Iată care sunt modurile prin care bărbații își distrug căsniciile:

1. Lipsa atenției.

Atenția, pentru femei, este ca aerul, ca hrana. Chiar dacă ai avut o zi grea, nu te împiedică nimic să-ți îmbrățișezi soția. Dacă vei uita să-i spui cât de mult o iubești, ea va decide că nu ai nevoie de ea. Ei nu-i pasă ce crezi, ea are nevoie de acțiuni din partea ta.

2. Lipsa de încurajare.

Femeile își laudă mereu soții, știind cât de important este acest lucru pentru ei. Dar au şi ele nevoie de laudă. Pentru că au gătit gustos, pentru că sunt inteligente, înțelepte, iubitoare sau pentru faptul că sunt niște soții extraordinare.

3. Lipsa de romantism.

Mai șineți minte cum era la începutul relației? Flori, cântece la chitară, mici surprize… anume aceste lucruri sunt o adevărată hrană sufletească pentru femeie, îi dau energie, o fac să creadă că relația voastră este vie. Romantismul o va face pe femeie să înflorească. Nu lăsați rutina să vă distrugă relația nici peste 5, 15 sau 30 de ani.

4. Prea multă critică.

Critica poate fi constructivă, dar și distructivă. Dar excesul de critică, fie ea și constructivă, are,de asemenea, efecte distructive! Probabil la începutul relației nu ați avut atât de multe pretenții fata de ea. Știți ce face excesul de critică? În nici un caz nu o face să devină mai bună, dar distruge starea psihologică a femeii, iar pe bărbat îl transformă într-un tiran.

5. Comparația.

Răspundeți sincer la următoarea întrebare: v-ar plăcea dacă soția Dumneavoastră v-ar compara cu alți bărbați? Dacă ar spune că șeful ei are un corp mai frumos, iar vecinul este om gospodar, „spre deosebire de tine”. Nu cred că astfel de cuvinte vă vor face fericit.

Comparându-vă soția cu alte femei, nu faceți decât să distrugeți dragostea, familia și relația voastră. Poate nu faceți acest lucru intenționat, dar aceste cuvinte o pot răni pentru toată viața.

Iubirea este frica de a ofensa, de a spune cuvinte nepotrivite sau de a o răni persoana iubită. Dacă o familie nu are la bază dragostea și buna-înțelegere, atunci care ar putea fi scopul ei?

Sursa: fasingur.info

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.