Motorul cu magneţi permanenți, invenţia care ar putea REVOLUȚIONA industria auto, „zace“ într-un sat uitat de lume din Ardeal

net-gabriel-diaconu-motor-magneti-2

Imaginaţi-vă un motor care să funcţioneze cu o sursă de energie inepuizabilă şi nepoluantă. Cercetătorul Gabriel Diaconu spune că a realizat prototipul unui asemenea motor, invenţie care a fost brevetată de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci. El îşi prezintă inovaţia la Târgul Pro Invent din Cluj în speranţa de a găsi un investitor care să-l ajute să pună în aplicare descoperirea sa.

Advertisement

Una dintre cele mai interesante invenţii prezente la târgul Pro Invent de la Cluj este cea a cercetătorului Gabriel Diaconu, din Lunca Calnicului, judeţul Braşov. În spatele denumirii plictisitoare a brevetului de inveţie 122470, eliberat de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci – motor de curent continuu cu magneţi permanenţi- se ascunde o inovaţie care ar putea revoluţiona industria energetică. Invenţia sa este în stadiul de machetă, de demonstraţie.

Advertisement

„Este vorba despre un motor care funcţioneză cu energia magneţilor permanenţi. Aceasta este o sursă de energie inepuizabilă şi ecologică. Pe viitor acest motor putând să se autoacţioneze va înlocui aceste greoaie şi greu de întreţinut sisteme fotovoltaice şi eoliene. Noutatea invenţiei constă în punerea în valoare a energiei magneţilor permanenţi“, a explicat Diaconu, care de circa 20 de ani este fascinat de energia pe care o emană magneţii. Diaconu a lucrat în fabrică toată viaţa lui, dar a început să se dedice cercetării intensive după ce a ieşit la pensie.

Inventatorul povesteşte că această inveţie ar putea revoluţiona şi industria auto: „Este posibilă injectarea energiei magnetice în motoare la fel ca orice combustibil. Nu mai ai nevoie nici de benzină, nici de motorină, nici de altceva. Am folosit un motor asemănător cu magnet cu succes la un Trabant. Avantajul este că este o sursă inepuizabilă şi nepoluantă de energie. Invesţia este acum în stadiu de demonstraţie, în stadiu de machetă. Am demonstrat în labortor că funcţionează“. Diaconu a explicat că foloseşte la inveţia sa magneţi permanenţi industriali. Singurul impediment în continuarea descoperirii este lipsa banilor :„Dacă aş bani în două luni de zile aş demonstra că funcţioneză un asemenea motor“. Până atunci, descoperirea lui Diaconu zace într-un atelier prăfuit din Lunca Calnicului, judeţul Braşov. Vezi aici prezentarea proiectului către Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Marci.

http://pub.osim.ro/publication-server/pdf-document?PN=RO126006%20RO%20126006&iDocId=349&iepatch=.pdf

Citeste mai mult: adev.ro/mk0ly0

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

 1. suiram spune:

  Nu cumva ii vorba de un convertidor de energie

 2. ionut spune:

  cum putem sa dam de acest domn?

 3. Morcosanu Ionut spune:

  Buna ziua. Puteti sa imi stransmiteti numarul de telefon al Dl. GABRIEL DIACONU din Brașov, Lunca Calnicului? Cel caruia i.ati luat interviu despre motorul cu magbeti!! Multumesc!
  As vrea sa il ajut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.