Mult mai bună decât cea din comerț, nici nu se compară – Franzelă gustoasă de casă

Mult mai bună decât cea din comerț, nici nu se compară – Franzelă gustoasă de casă – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 500 g făină
  • 12 g drojdie
  • 8 g sare
  • 60 g unt
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apă
  • 2 gălbenușuri

Mod de preparare:

1. Într-un bol, amestecăm toate ingredientele uscate. Adăugăm untul, laptele și apa. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.

2. Frământăm până obținem un aluat moale.

3. Lăsăm aluatul la crescut timp de 10 minute.

4. După acest interval de timp, formăm franzela și o așezăm într-o tavă de copt.

5. Cu ajutorul unui cuțit, facem câteva tăieturi pe supafața franzelei.

6. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

Încearcă și… Chifle de casă moi și pufoase

Foarte fragede, merg foarte bine la orice masă

Ingrediente:

  • 600 g făină
  • 100 g zahăr
  • 100 ml smântână
  • 40 g unt
  • 10 g drojdie
  • 1 ou
  • 1 linguriță miere
  • 1/2 linguriță sare
  • 250 ml lapte
  • 1 ou

Mod de preparare:

1. Într-un vas, adăugăm laptele și untul. Punem pe foc mic și amestecăm până la omogenizare.

2. Într-un bol separat, amestecăm zahărul cu 1 ou, folosind un mixer. După ce s-a răcit puțin, adăugăm 150 de grame de făină în compoziția de lapte și unt, apoi adăugăm drojdia și amestecăm foarte bine timp de 3 minute…

3. După acest interval de timp, adăugăm compoziția de zahăr și ou. Mixăm până obținem o cremă densă și omogenă.

4. Într-un bol separat, mixăm smântâna cu 150 de grame de făină, 1 linguriță de miere și o jumătate de linguriță de sare. Turnăm apoi amestecul obținut în compoziția pregătită anterior.

5. Adăugăm restul de făină și frământăm până obținem un aluat moale și care nu se lipește…

6. Acoperim aluatul cu o folie alimentară și îl lăsăm la crescut, la loc cald, timp de 60 minute.

7. Împărțim aluatul în 18-20 de biluțe egale. Într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și tapetată cu puțin ulei, adăugăm biluțele una lângă alta. Ungem cu un ou bătut și coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 grade Celsius, timp de 30-35 minute, până când se rumesesc frumos…

8. Se lasă la răcit timp de 10 minute, apoi se pot servi.

Poftă bună!

Sursa: kiloretete.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.