Musulmanii vor să schimbe lumea! Cei cinci stâlpi ai doctrinei islamice

musulmani

Principalele elemente care formează cultul islamului sunt cei 5 Stâlpi. Aceștia reprezintă îndatoririle pe care musulmanii trebuie să le îndeplinească față de Allah.

Advertisement

Mărturisirea de credință este stâlpul fundamental. Formula de mărturisire este, nu există alt Allah, decât Allah, iar Mohammed este profetul său.

Advertisement

Musulmanii trebuie să-și arate credința în cărțile lui Allah, în îngeri și în ziua de apoi. Mărturisirea se repetă zilnic de mai multe ori.

Cel mai vizibil stâlp este rugăciunea rituală. Rugăciunea trebuie spusă de cinci ori pe zi, începând de dimineață și până la apusul soarelui.

Înainte de rugăciune există un ritual de spălare purificatoare. Rugăciunea începe stând în picioare după care urmează o serie de plecăciuni din mijlocul trupului, după care fruntea atinge pământul.

Fiecare fază a rugăciunii este însoțită de o frază din Koran. Rugăciunea se poate face în orice loc sau într-o geamie.

În zilele de vineri, musulmanii merg la geamie. Acolo au loc rugăciunile în comun, conduse de imam, după care are loc o predică.

De cinci ori în fiecare zi, au loc strigăturile la rugăciune care se fac prin minaretele geamiilor.

Milostenia este un alt stâlp prin care musulmanii donează bani. Se spune că profetul nu avea resurse financiare și a fost ajutat de musulmani pentru a-și realiza planurile.

Al patrulea stâlp este postul Ramadanului, obligatoriu pentru orice musulman adult și sănătos. Excepție fac bolnavii sau infirmii.

Postul începe în momentul în care un fir negru poate fi deosebit de unul alb și ține până la apusul soarelui. În tot acest timp, sunt interzise mâncarea, băutura, fumatul și chiar înghițirea salivei.

Pelerinajul la Kaaba, Mecca, este un alt stâlp. Pelerinajul sau hagialâcul este obligatoriu pentru fiecare musulman. În momentul în care intră în zona sacră din Mecca, musulmanii se înveșmântează cu o îmbrăcăminte specială, iar la sfârșitul pelerinajului își rad părul.

isis CEI CINCI STÂLPI AI ISLAMULUI CARE VOR SCHIMBA LUMEAMusulmanii fac înconjurul pietrei, o sărută și sacrifică un animal. Ei comemorează acceptarea lui Avraam de a-și jertfi fiul.

SURSA

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.