Nevoia ta de mai multe LIKE-uri pe Facebook indică că ai această ”PROBLEMĂ”

Un studiu prezentat recent de Dr. Martin Graff la Universitatea din South Wales, la care au participat 340 de voluntari, arată că persoanele care sunt disperate după LIKE-uri nu stau prea bine la capitolul stimă de sine şi încredere în sine.

Advertisement

Participanţii la studiu au fost nevoiţi să completeze un chestionar în care s-au regăsit teme precum „atenţia pe care o primesc din social media mă face să mă simt bine” şi „consider pe cineva popular pe baza numărului de like-uri pe care le primeşte”. Dacă ai şters la un moment dat o postare sau o fotografie de profil pentru că nu a strâns suficiente like-uri, înseamnă că te afli în aceeaşi categorie cu cei disperaţi după like-uri şi nici tu nu stai prea bine la capitolul stimă de sine.

Advertisement

„Rezultatele au mai arătat că primind like-uri de fapt oamenii nu s-ar simţit mai bine cu privire la ei şi nici nu se simţeau mai bine dacă erau deprimaţi”, se arată în comunicatul de presă.

Specialiştii recomandă să faci o plimbare în aer liber, să suni un prieten sau pe cineva drag, dacă vrei să îţi măreşti încrederea în tine. Dacă te simţi deprimat, încearcă să desenezi, să asculţi muzică sau să dai o tură de cartier. Like-urile par să nu fie calea spre fericire, potrivit studiilor, scrie noobz.ro.

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.