Nicolae Ceaușescu: ” Spune, popo, știi când am să mor? ”

pr arsenie boca - nicolae ceausescu

Una dintre cele mai cu­noscute previziuni a fost ace­ea despre moartea sotilor Ceausescu.

Advertisement

Auzind despre harul pe care il avea Parintele, pe la sfarsitul anilor ’70 – incepu­tul anilor ’80, Nicolae si Ele­na Ceausescu s-au aratat ex­trem de interesati in a-l intal­ni pe Arsenie Boca si, astfel, l-au chemat la resedinta pre­zidentiala. Ceausescu, prin cea mai ignoranta si atee exprima­re, l-a intrebat:

Advertisement

Spune, popo, stii cand am sa mor?

Raspun­sul avea sa fie unul ce i-a cu­tremurat pe ambii dictatori la momentul respectiv:

Veti fi omorati intr-o zi de sarbatoare.

De aici a pornit proba­bil, intreaga nebunie a lor de a se proteja de un eventual asasinat, luand masuri foarte drastice de verificare a tuturor obiectelor si oamenilor cu care veneau in contact direct. Şocul acestora provenea cu siguranta din faptul ca vor fi omorati si nicidecum legat de momentul cand avea sa se intample nefe­ricitul eveniment (intr-o zi de sarbatoare), ca o pedeapsa a lui Dumnezeu. Ar fi trebuit sa le fie spre luare aminte intalni­rea cu Parintele Arsenie Boca, dar din pacate nu s-a intamplat asa. Ma gandesc la faptul ca in acel moment, poate, a fost o ultima mana intinsa Ceausestilor de catre Bunul Dum­nezeu pentru a le salva sufle­tele. Cu toate acestea, fiind in­sensibili la astfel de experien­te, n-au bagat de seama ca tre­buie sa se teama de Dumne­zeu si sa se pocaiasca. In ne­credinta lor, au continuat sa darame biserici si monumen­te importante, sa distruga sa­tele si traditiile romanesti, sa arunce poporul in frig, foame­te si intuneric, pe parcursul celei mai grele decade de comu­nism poststalinist, cea aparti­nand anilor ’80. (Laurentiu COSMOIU)

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. cosmin spune:

    titlul sugereaza multe , se stie ca Ceausescu nu era un ortidox ( la fel cum nu a fost nici Gheorghe Ghiorghiu Dej sau ca multi alti comunisti ) raspunsul a fost unul care probabil la urmarit toata viata pe Ceausescu , da.. a fost o zi de sarbatoare in care poporul roman a facut ceva ce altii occidentali nu ar fi facut. Dupa parerea mea Ceausescu ar fi trebuit expulzat pe viata si doar atat , a ramas si va ramane mereu o pata neagra in istoria noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.