Norvegia poate deveni prima țară care interzice mașinile alimentate cu benzină și motorină

masina alimentata cu en electrica

În Norvegia se discută un proiect de lege care ar impune renunțarea la automobilele alimentate cu combustibili fosili, scrie digitaltrends.com citat de Agerpres.Calea către autovehiculele electrice ar putea fi mult mai rapidă şi mai facilă pentru unele state decât pentru altele.

Advertisement

Patru mari partide din Norvegia susţin la acest moment pachetul de legi care va interzice vânzările de maşini cu benzină sau motorină începând din 2025. Norvegia este un important producător de petrol şi al treilea cel mai mare exportator mondial de gaze naturale. În 2015, vânzările de gaze naturale şi petrol a reprezentat 39% din totalul exporturilor norvegiene, relatează expunere.com.

Advertisement

Norvegia nu este singura ţară care avansează această propunere sub forma unui proiect de lege. În Olanda sunt propuneri ca vânzările maşinilor alimentate cu combustibili lichizi să fie de asemenea interzise din 2025. Guvernul Indiei ia în considerare ca până în 2030 să folosească o flotă de maşini electrice.

Această propunere legislativă are mari şanse de a fi aprobată în Norvegia. În prezent, în Norvegia 24% din maşinile noi vândute sunt autoturisme electrice, ceea ce reprezintă cel mai mare procent în momentul de faţă într-un stat de pe glob.

NapocaNews

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.