Nu mai țineți telefonul noaptea la încărcat. Priviți ce-a pățit un tânar

incident telefon mobil

Stim toții ca tehnologia din ziua de azi a avansat foarte mult, depășind cu mult barierele cunoașterii. Au apărut foarte multe telefoane performante, cu fel de fel de aplicații care mai de care mai tentate si mai interesante. Nu este zi in care sa nu accesam internetul prin intermediul Smartphone-urilor.

Advertisement

Acestea însa, au o durata a bateriilor foarte mica, mai ales atunci când sunt accesate foarte des jocurile sau internetul, fără sa mai luam in calcul ca uneori ne întindem destul de mult si la convorbirile telefonice. Astfel, bateria in timp se slăbește, descarcându-se mult prea repede.

Advertisement

Un incident mai putin plăcut a avut parte tânărul din imagine, dependent de jocurile de pe telefon. Acesta si-a ținut telefonul la încărcat mai mult decât era necesar, bateria  s-a supra încălzit si a explodat lângă el, rânindu-l destul de serios in zona picioarelor.

A fost dus de urgenta la spital, deoarece a suferit arsuri grave pe coapsă, si doar norocul a făcut ca el sa nu fie ucis de explozia bateriei.

Acum, când privește in urma la ceea ce s-a întâmplat, el îi sfătuiește pe toți cei care sunt dependenți de astfel de jocuri pe telefon sa nu facă aceeași greșeala ca si el, iar atunci când observa ca bateria este slăbita si nu mai rezista prea mult timp ciclurilor normale de încărcare, sa fie imediat înlocuita.

Niciodată sa nu ziceți: Mie nu are cum sa mi se întâmple asa ceva.

Iata si cateva sfaturi in ceea ce priveste felul in care ar trebui incarcat telefonul.

Nu este deloc bine sa lasam smartphone-ul la incarcat dupa ce bateria a ajuns la 100%, deoarece aceasta se va degrada. Ideal ar fi ca nivelul bateriei sa fie constant intre 50% si 80%.

De asemenea, conform Battery University, temperatura ideala la care trebuie tinut un telefon este de 15 grade Celsius, noteaza stirileprotv.ro.

Sfaturi oferite de Apple pentru ca bateria sa ne tina mai mult:

  • Faceti update la sistemul de operare.
  • Reglati luminozitatea.
  • Dezactivati serviciile de localizare.
  • Blocati-va telefonul.
  • Activati „Modul Avion” in zonele fara semnal sau cu semnal slab.
  • Folositi-va telefonul regulat.

Foto: exclusive24.net, Sursa: infoalert.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.