Nurofenul, altă înşelătorie sau cum au fost prostiţi pacienţii

nurofen

Un tribunal din Australia a decis ca toate produsele „Nurofen” să fie scoase de la vânzare, deoarece un ONG a demonstrat că analgezicele au aceeaşi substanţă activă, deşi se vând în ambalaje diferite şi pretind a ameliora diferite tipuri de durere, informează BBC.

Advertisement

Astfel, s-a dovedit că Nurofen pentru dureri de spate, pentru dureri menstruale, pentru migrene şi tensiune, care se vând în diverse ambalaje şi pretind a fi produse diferite, au de fapt aceeaşi componenţă. Toate conţin acelaşi ingredient activ, şi anume 342 de miligrame pe ibuprofen lizinat, susţin magistraţii.Totodată, aceştia au concluzionat că preţul analgezicului este dublu faţă valoarea lui reală şi faţă de alte pastile de acelaşi tip.

Advertisement

Producatorul pastilelor „Nurofen”, compania britanică Reckitt Benckiser a explicat că această decizie a instanţei este valabilă doar pentru Australia şi nu se va aplica în alte ţări. Asociaţia Consumatorilor din Marea Britanie a declarat că acest caz nu reprezintă o problemă şi nu va fi investigat.

Compania Reckitt Benckiser va respecta hotărârea judecătorească din Australia deşi nu este de acord cu aceasta întrucât „nu s-a stabilit că inducem în eroare consumatorii”, cred reprezentanţii firmei, informează Adevarul.ro.

Toate pastilele Nurofen trebuie să fie îndepărtate de pe piaţa Australiei în decursul a trei luni.
Actiune terapeutica:

Nurofen Forte contine ibuprofen, care apartine unui grup de medicamente cunoscut sub numele deantiinflamatoare nesteroidiene (ains). AINS actioneaza prin schimbarea raspunsului organismului la durere, inflamatie si febra.

Compozitie:
Un drajeu nurofen Forte contine 400 mg ibuprofen, ca substanta activa, si excipienti:
– nucleu:croscarmeloza sodica, acid stearic, citrat de sodiu, laurilsulfat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal anhidru
– strat de drajeifiere:guma arabica dispersata, carmeloza sodica, zaharoza, talc, dioxid de titan (E 171), macrogol 6000, Opacode S-1-9460 HV Brown.

Reactii adverse:
In general, Nurofen este bine tolerat de majoritatea persoanelor. Totusi, pot sa apara urmatoarele reactii adverse: durere sau disconfort gastric, greata, ulcer gastric, scaun colorat in negru, eruptii cutanate, mancarime, inrautatirea astmului bronsic, respiratie suieratoare inexplicabila sau dificultati in respiratie, tulburari hepatice si renale, dureri de cap, somnolenta, ameteli si tulburari ale auzului, si, rareori, eruptii cutanate, mancarimi ale pielii, descuamarea pielii, umflarea fetei.
Surse selective: ccplus.ro , sfatulmedicului.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.