O rețetă de post delicioasă: iahnie de cartofi

foto: Gurmandino
Pentru această perioadă, a postului mare, vă recomandăm o mâncare simplă care încântă atât papilele gustative ale consumatorilor cât și pe bucătăresele care o prepară (un preparat fără dificultate de preparare).
De ce avem nevoie: 8-10 cartofi, 2 fire de praz sau 3-4 cepe, 2-3 ardei grași, 4-5 roșii, ½ pahar ulei, 3-4 căței de usturoi, 1 pahar bulion, sare după gust, piper negru măcinat, foi de dafin, 2 linguri verdeață tăiată.
Cum procedăm:
Se spală cartofii, se curăță și se taie cubulețe. Cubulețele de cartofi se rumenesc la foc puternic și se sărează. Prazul/ceapa se taie julien, se prăjesc și se amestecă cu cartofii. Amestecul de cartofi cu praz/ceapă se mai prăjește încă 2-3 minute. La fel se procedează și cu ardeii. Se condimentează cu sare, piper negru măcinat, foi de dafin. Se adaugă un pahar de bulion de carne/legume, se pune verdeață și usturoi pisat/ras. Iahnia se introduce la cuptor până la realizarea produsului final!