O rețetă veche, din Italia! Siropul de cafea – minunat pentru înghețată sau alte deserturi

sirop-de-cafea

Siropul este un lichid foarte concentrat din suc de fructe, respectiv de plante, și zahăr. Cele mai potrivite sunt fructele precum coacăzele, murele, agrișele și căpșunile, cât și plantele ca menta sau vinarița.

Sucul din fructe și plante se extrage fără a se fierbe, apoi se ține la cald până fermentează. Însă ingredientele se pot și fierbe și trece apoi printr-o sită sau pânză.

Sirop de cafea

Ingrediente

400 gr cafea proaspăt măcinată

½ litru apă

450 gr zahăr

Preparare

Se dau în clocot apa cu cafeaua și se lasă să fiarbă circa 20 de minute. Se strecoară printr-o pânză. Se adaugă zahărul și se mai fierbe la foc mic până se îngroașă siropul, îndepărtând din când în când spuma. Se toarnă în sticle.

O rețetă veche, care provine din Italia. Cu siguranță ne va îmbogăți deserturile!

Sursa: ”Redescoperiți secretele bunicii”, Reader’s Digest

loading...
loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *