O rețetă veche, din Italia! Siropul de cafea – minunat pentru înghețată sau alte deserturi
Siropul este un lichid foarte concentrat din suc de fructe, respectiv de plante, și zahăr. Cele mai potrivite sunt fructele precum coacăzele, murele, agrișele și căpșunile, cât și plantele ca menta sau vinarița.
Sucul din fructe și plante se extrage fără a se fierbe, apoi se ține la cald până fermentează. Însă ingredientele se pot și fierbe și trece apoi printr-o sită sau pânză.
Sirop de cafea
Ingrediente
400 gr cafea proaspăt măcinată
½ litru apă
450 gr zahăr
Preparare
Se dau în clocot apa cu cafeaua și se lasă să fiarbă circa 20 de minute. Se strecoară printr-o pânză. Se adaugă zahărul și se mai fierbe la foc mic până se îngroașă siropul, îndepărtând din când în când spuma. Se toarnă în sticle.
O rețetă veche, care provine din Italia. Cu siguranță ne va îmbogăți deserturile!
Sursa: ”Redescoperiți secretele bunicii”, Reader’s Digest