Oamenii de ştiinţă sunt depăşiţi de situaţie. Nu se cunoaşte originea luminilor stranii de pe cerul localității Hessdalen, Norvegia

Hessdalen Lights Norway UFOs

„Apariţia fenomenelor luminoase în această zonă îndepărtată şi deluroasă a Norvegiei nu mai este un secret încă din anul 1940, când a fost raportată oficial. Vârful activităţii s-a înregistrat în perioada decembrie 1981 – iulie 1984, timp în care s-au semnalat între 15 şi 20 de rapoarte săptămânal.

Advertisement

Frecvenţa apariţiei fenomenelor luminoase au determinat turiştii să vină în această localitate şi să-şi petreacă nopţile „pândind” luminile misterioase. Totuşi, după 1984 frecventa apariţiilor s-a diminuat constant, iar în prezent se poate vorbi despre 15-20 de apariţii pe an.

Advertisement

Pe 11 noiembrie 2012 luminile misterioase s-au manifestat din nou. Ele sunt strălucitoare, având culoarea albă, galbenă sau verde. Uneori, aceste lumini pot fi urmărite chiar şi timp de o oră, plutind în linişte deasupra solului ori la o înălţime mai mare.

Specialiştii nu au putut să determine originea lor; totuşi, de-a lungul timpului au fost emise mai multe ipoteze:

– un proces de combustie în aer, care implică nori de praf din valea în care se află localitatea, nori ce conţin elementul scandiu.
– luminile sunt formate de un ansamblu de cristale Coulomb aflate în stare de plasmă, ansamblu care este produs prin ionizarea aerului şi a prafului de către particulele alpha în timpul dezagregării atomilor de radon din atmosferă.
– este un fenomen de piezoelectricitate generat de anumite solicitări ale rocilor, pentru că multe dintre acestea includ cristale de cuarţ, care produc o intensă încărcare electrică.

Fireşte, oamenii de ştiinţă nu se grăbesc să tragă şi alt gen de concluzii, care ar putea relaţiona fenomenul misterios din Hessdalen cu fenomenul OZN sau cu cel al fiinţelor interdimensionale, pur şi simplu pentru că acest gen de abordare nu intră în limitele înguste ale vederilor şi concepţiilor lor.

Cu toate acestea, foarte mulţi martori oculari au semnalat următoarele: „În interiorul globurilor de lumină am putut să văd cu precizie silueta unui obiect de forma unui glonte”.

„Am simţit cu toţii că ceva sau cineva ne observă, că era deasupra noastră. Când am privit, erau acele lumini verzi, care clipeau. S-au mişcat 5-10 secunde pe deasupra capetelor noastre, iar apoi au dispărut brusc”.

Relatările turiştilor abundă şi ele, precum şi ale poliţiştilor ori celor însărcinaţi cu monitorizarea ştiinţifică a fenomenului. Totuşi, explicaţiile viabile se lăsă aşteptate, poate pentru că ştiinţa actuală se afla încă la mare depărtare de o viziune integratoare şi corectă asupra modului în care este structurat şi funcţionează Universul…”

sursa: dzr.org.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.