O poză VIRALĂ de la Jocurile Olimpice, care demonstrează tot ce este GREȘIT în societate

contrast social

Evenimentele globale, cum ar fi Jocurile Olimpice de vara, necesita investitii colosale pentru desfasurarea lor. Se folosesc si mai multi bani pentru securitate,si alte necesitati, astfel incat evenimentele sa se poata desfasura in conditii de siguranta.

Advertisement

Cu toate acestea, privind la imaginea de ansamblu, suma de bani poate fi cheltuita pe altceva, ce necesita mult mai multa atentie din partea noastra.

Advertisement

4,6 miliarde $ au fost deja cheltuiti in crearea facilitatilor pentru  Jocurile Olimpice de vara din 2016, bani care vor fi folositi doar doua saptamani, apoi uitati, iar daca toate celelalte cheltuieli sunt luate in calcul, aproximativ 12 miliarde de dolari vor fi cheltuiti pe spectacol.THIS-One-Photo-of-the-Olympics-Sums-Up-Everything-WRONG-With-Society-600x401

Aceasta fotografie se aseamana cu o scena din filmul popular Hunger Games (Jocurile Foamei), in care o elita incredibil de bogata si opresiva traieste in lux fara egal intr-o lume plina de cetateni de clasa a doua, care sunt tinuti  in mod deliberat saraci, de politicile economice vampirice ale celor bogati si puternici.

Mii de oameni mor de foame chiar in spatele camerelor de vedere, oamenii saraci sunt dati la o parte violent de catre politisti.

Acoperirea evenimentelor de catre mass media face o treaba fabuloasa in a ascunde realitatea de aceia dintre noi care privesc spectacolul in confortul lor de acasa, din restaurante si baruri, dar adevarul este in fata lor, pentru cei care au ochi sa vada. Cu toate acestea, pe masura ce lumea se confrunta cu probleme in continua crestere, initiate de catre o elita bancara, la nivel mondial, devine din ce in ce mai dificil de a ascunde fisurile in curs de dezvoltare in societate. Evenimentele precum Jocurile Olimpice sunt un apel de trezire pentru toti oamenii din clasa de mijloc spre compasiune si ingrijorare.

Intregul mesaj despre “toti suntem unul” de la  Jocurile Olimpice este frumos. Dar, decat sa fie doar un mesaj (chiar si ipocrit, in acest caz), ar trebui sa fie un exemplu dat de catre aceiasi oameni care doresc ca lumea sa-i auda.

Evenimentele de acest gen sunt create pentru a distrage atentia de la ceea ce e important, la fel ca in antichitate, chiar cuvantul distractie vine de la a distrage atentia, neatentie, din franceza distraction, limba latina distractio.

sursa: http://www.believeit.ro/

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.