Pandișpan clasic. Nu necesită multă experiență și ore în șir de stat la bucătărie!

pandispan

Astăzi vă prezentăm cea mai simplă rețetă de pandișpan, foarte pufos, gustos și ieftin, savurat de copii, chiar așa cum este, fără creme și siropuri. Acesta este cel mai bun pandișpan, o rețetă inclusiv pentru începători, deoarece nu necesită multă experiență și ore în șir de stat la bucătărie. Cel mai important lucru – respectați toți pașii și toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

Advertisement

Ingrediente

  • 4 ouă de găină
  • 150 g de zahăr
  • 150 g de făină
  • 1 linguriță de praf de copt

Mod de preparare

  1. Puneți într-un castron mare ouăle și zahărul și puneți-l la o baie de aburi, la foc mic.
  2. Bateți acest amestec cu un tel. Când masa va fi omogenă și zahărul dizolvat, luați castronul de pe foc. Bateți masa cu mixerul la viteza cea mai mare, timp de 8-10 minute. Un sfat! Bateți ouăle până când, trecând cu degetul prin masa bătută, să rămână urma și să nu dispară. Aceasta înseamnă să bateți ouăle bine! Adăugați făina cernută cu praful de copt și amestecați de sus în jos.
  3. Puneți aluatul într-o formă unsă cu ulei și coaceți la cuptor, la 200 de grade, timp de 20-25 de minute. Verificați cu mâna, nu cu scobitoarea, dacă s-a copt. Dacă veți scoate pandișpanul din cuptor, el nu va cădea niciodată.
  4. Deci, verificați cu mâinile dacă s-a copt. Apăsați puțin pandișpanul – el trebuie să revină la forma inițială, ca un burete. Asta înseamnă că pandișpanul este gata, iar în caz că rămâne o adâncitură, atunci trebuie să se mai coacă la cuptor.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

Advertisement

Articol relatat de portalul Bucătarul TV.

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.