Pentru un mic dejun complet, 10 moduri în care poți prepara cafeaua

cafea (1)

Esti dependenta de cafea, dar te-ai saturat de acelasi gust monoton in fiecare dimineata? Sau pur si simplu nu stii cum sa-ti impresionezi prietenii cand vin in vizita? Iata 10 retete de preparare a cafelei de care iti garantam ca nu te vei mai satura.

1. Cafea mexicana

Amestecarea ingredientelor inainte de a pregati cafeaua ii poate da o aroma mult mai intensa. Serveste o ceasca de cafea cu bucati generoase de ciocolata si zahar brun.

Ingrediente:

–  125 ml de cafea
–  80 ml sirop de ciocolata
–  1 betisor de scortisoara
–  250 ml de lapte
–  60 ml zahar brun
–  ¼ lingurita de nuscoara
–  1 lingurita de vanilie

Preparare:

Combina cafeaua, scortisoara si nucsoasa inainte sa le pui pe foc. Intr-un alt vas topeste zaharul brun, siropul de ciocolata si laptele. Apoi toarna amestecul de zahar in cafeaua fierbinte si adauga vanilia.

2. Cafea de Olla

O bautura din cafea dulce, facuta cu ciocolata si cuisoare.

Ingrediente:

–  8 cupe de apa;
–  125 ml de cafea;
–  125 ml de zahar brun;
–  2 betisoare de scortisoara;
–  3 cuisoare intregi;
–  1 patrat de ciocolata semi-dulce.

Preparare:

Fierbe apa intr-o cratita, apoi adauga scortisoara, cuisoarele, zaharul si ciocolata. Cand mixtura incepe sa fiarba, amesteca pana se face ca o spuma. Da focul la mic si adauga cafeaua. Lasa 5 minute sa fiarba, apoi serveste.

3. Vacanta cu lapte

O cafea aromata perfecta pentru vacanta. Dar nu numai. Poti face din acest tip de cafea cu lapte o bautura pentru orice moment al anului. Scortisoara, vanilia si nucsoara merg atat de bine impreuna!

Ingrediente:

–  o ceasca de cafea fierbinte;
–  200 ml de lapte;
–  30 ml de sirop sau extract de vanilie;
–  un varf de lingurita de scortisoara, zahar, cuisoare si cuisoare englezesti.

Preparare:

Amesteca condimentele si vanilia. Adauga jumatate din mixtura realizata in cafeaua fierbinte, iar cealalta jumatate in laptele cald.

4. Cafea rece Thai
O reteta foarte buna pentru o cafea rece.

Ingrediente:

–  2 lingurite de cardamon;
–  4 lingurite de zahar;
–  4 lingurite de frisca;
–  1 lingurita extract de migdale.

Preparare:

Foloseste metoda ta preferata pentru a prepara 4 cesti de cafea, adaugand apoi cardamonul. Amesteca zaharul si extractul de migdale cu cafeaua fierbinte pana se dizolva, apoi lasa sa se raceasca. Umple pe jumatate 4 pahare cu gheata sparta, dupa care toarna cafeaua racita. Adauga o lingurita de frisca in fiecare pahar chiar inainte de servire.

5. Cafea cu ciocolata alba

Nu trebuie sa folosesti intotdeauna ciocolata neagra cand faci cafeaua. Ciocolata fierbinte alba este deosebit de relaxanta si de buna. Aceasta este o reteta foarte cremoasa.

Ingrediente:

–  100 de grame de ciocolata alba, tocata;
–  2 cupe de lapte;
–  2 cesti de cafea fierbinte;
–  frisca.

Preparare:
Incalzeste laptele si ciocolata intr-o cratita pana se topeste si se face o crema. Adauga cafeaua si serveste cu frisca deasupra.

6. Cafea rece cu scortisoara si caramel

Adauga scortisoara inainte de fierbere pentru a da acestei retete mai multa aroma. Trebuie sa agiti bine pentru a se topi siropul de caramel.

Ingrediente:

–  6 lingurite de cafea;
–  ½ lingurita de scortisoara;
–  3 linguri sirop de caramel.

Preparare:

Amesteca scortisoara cu cafeaua si apoi prepar-o dupa metoda preferata. Adauga siropul de caramel si amesteca pana se dizolva. Lasa-o sa se raceasca si apoi serveste cu cuburi de gheata, adaugand lapte sau zahar pentru un gust si mai delicios.

7. Mily Way Cappuccino
Daca iti place ciocolata, vei iubi acest esspreso. Nu ai cum sa dai gres cu o reteta ce contine si ciocolata si caramel, cu atat mai mult daca este vorba de un cappuccino.

Ingrediente:

–  2 cescute de espresso;
–  1 cescuta de sirop de ciocolata;
–  1 cescuta de sirop de caramel.

Preparare:

Se amesteca toate ingredientele si se completeaza cu lapte fierbinte. Adauga deasupra putina spuma de lapte.

8. Cafea irlandeza
O reteta clasica de cafea irlandeza. Este de obicei servita cu un strat gros de frisca deasupra.

Ingrediente:

–  o ceasca de cafea fierbinte;
–  35 de ml de whisky irlandez;
–  o lingurita de zahar.

Preparare:

Amesteca toate ingredientele si apoi serveste bautura cu frisca, dupa preferinte.

9. Cocktail din cafea Orleans

O cafea cu care vei impresiona la petreceri. Poate putin cam spectaculoasa pentru o cafea tipica de dimineata, dar o minunata reteta atunci cand vrei sa servesti cocktailuri de cafea prietenilor tai.

Ingrediente:

–  o ceasca de cafea;
–  o portocala;
–  1 lingurita de coniac;
–  1 lingurita de Benedictina (lichior frantuzesc);
–  3 cuisoare intregi.

Preparare:

Ia o coaja de portocala si pune cuisoarele peste ea. Aseaza-o intr-un pahar, si adauga zaharul brun. Intr-o cratita, incalzeste coniacul si Benedictina. Pune-le in pahar, peste care toarna cafeaua si serveste.

10. Cafea cu miere
Folosind indulcitori naturali precum mierea, cafeau ta va avea o totul alta aroma.

Ingrediente:

–  2 cesti de cafea fierbinte;
–  ½ ceasca de lapte;
–  4 lingurite de miere;
–  un varf de lingurita de scortisoara.

Preparare:

Pune totul intr-o cratita si lasa la incalzit, dar ai grija sa nu inceapa sa fiarba. Amesteca pana se dizolva mierea si serveste.

sursa: csid.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *