Planul de evadare a politicienilor corupți din ghearele pușcăriei. Un senator propune un nou proiect de lege

gratii-publimedia-shutterst

Laurențiu Mihai, senator independent și fost consilier al lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4, a inițiat un proiect de lege prin care dorește modificarea codului penal cu privire la pedepsele aplicate pentru corupție. Senatorul propune conceptul de REGRET EFECTIV, ca soluție pentru a scăpa de dosarul penal și condamnarea la închisoare, scrie cyd.ro.

Advertisement
Laurențiu Mihai, senator

Laurențiu Mihai, senator

Orice om politic, care se știe cu musca pe căciulă, trebuie să meargă la Poliție sau Parchet și să se autodenunțe. Acesta va scăpa de răspunderea penală dacă se află la prima abatere și nu mai are în spate un dosar penal sau o condamnare pentru corupție. De asemeni, politicianul trebuie să regrete fapta sa, iar dacă acesta a luat mită va trebui să restituie banii.

Advertisement

„Cred ca sunt destul de multe pentru că, în fiecare zi, mai vedem câte un caz. Cred că mai sunt multe de care nu se știe, de care nu au cunoștință. Am văzut cazuri de persoane despre care nici nu bănuiam că ar putea fi implicate în cazuri de corupție”, explică senatorul Laurențiu Mihai, care consideră că proiectul va ajuta autoritățile să efectueze o anchetă mai amplă privind corupția.

Este de menționat că actualul cod penal, prevede deja că acelor persoanele suspecte de corupție, care își recunosc fapta, nu li se întocmesc dosare penale și de asemenea, implicarea în anchetă a suspectului, pentru prinderea altor corupți, îi aduce acestuia o pedeapsă mai mică. Senatorul Laurențiu Mihai propune prin conceptul REGRETUL EFECTIV eliminarea oricărei anchete în cazul unui corupt care își recunoaște greșeala, dar și depistarea lor prin autodenunție. Proiectul de lege va fi dezbătut în Parlament la sfârșitul acestui an.

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.