Preţul benzinei şi al motorinei ar putea scădea la 3 LEI/litru, dacă se va îndeplini această condiție

Cei mai ieftini carburanţi care se comercializează în ţara noastră nu se găsesc la staţii clasice ale unor companii precum Petrom, OMV, Rompetrol, Lukoil sau Mol.

Advertisement

Creşterea sau diversificarea ofertei de carburanţi ar putea determina reducerea preţurilor acestor produse, acest avantaj fiind în ultima instanţa în folosul consumatorilor. Însă, pentru că presiunea concurenţială asupra companiilor deja active în România să aibă acest efect, este necesară o reacţie din partea unor companii cu resurse financiare comparabile.

Advertisement

„O soluţie în acest sens ar fi reprezentată de intrarea pe piaţă carburanţilor a marilor lanţuri de hiper/supermarketuri prezente în România. Această activitate nu ar fi una complet nouă pentru acestea, cu atât mai mult cu cât ele desfăşoară deja activităţi de comercializare a carburanţilor în alte state europene (ex: Franţa, Germania, Regatul Unit), având o pondere importantă în cadrul pieţelor naţionale respective. Mai mult, lanţurile de hipermarketuri dispun deja, într-o formă sau altă, de spaţiu suficient pentru amplasarea benzinăriilor în imediată vecinătate a magazinelor de desfacere produse alimentare/nealimentare, putând astfel profita de afluxul de clienţi care pot deveni, în acelaşi timp, şi cumpărători ai carburanţilor comercializaţi”, se arată într-un raport al Consiliului Concurenţei.

sursa: capital.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.