Primul transplant de plămân din țară! Vezi unde și când va avea loc!

Narcis-copca-medic

Medicii romani se pregatesc pentru primul transplant de plaman din tara. Interventia va fi facuta cel mai probabil in luna mai si va avea loc la Spitalul Clinic „Sfanta Maria” din Capitala, unitate medicala acreditata recent pentru efectuarea acestui tip de transplant, dupa cum anunta pentru postul nostru de radio managerul unitatii, medicul Narcis Copca. 

Advertisement

Narcis Copca a mai spus ca echipa medicala va fi suta la suta romaneasca si va fi condusa de seful Clinicii de Transplant Pulmonar de la Spitalul din orasul german Hanovra, doctorul Igor Tudorache. Medicul are dubla cetatenie, romana si germana. Managerul Spitaului „Sfanta Maria” cere sprijinul medicilor pneumologi pentru intocmirea cat mai rapida a unei liste de asteptare si pentru identificarea posibililor candidati pentru transplant pulmonar.

Advertisement

„Noi avem acreditarea obtinuta de o saptamana, pregatirile la o clinica specializata in transplantul de ficat, cu un numar de 30 de transplanturi de ficat executate intr-un an si jumatate, si acreditata pentru transplantul de pancreas, specializarea a durat aproximativ sase luni, astfel incat acum este, conform primului pas, in desfasurare elaborarea unei liste de asteptare pentru pacientii care vor avea nevoie si vor putea fi transplantati pulmonar. Probabil ca in luna mai, daca exista donatori in Bucuresti, plus, minus cateva zile, se va si intampla”, spune medicul Narcis Copca.

Articol relatat de portalul caplimpede.ro.

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.