Realitatea medicală din China, xenotransplantul sau oameni cu organe de la porci

foto: infosperber.ch

Oamenii de știință chinezi sunt pe punctul de a perfecţiona metoda de a transplanta organe de la porci la oameni, conform publicaţiei China Morning Post South.

Articolul afirmă că guvernul chinez încă nu a dat acordul oamenilor de ştiinţă de a-şi continua studiile, dar acest deziderat s-ar putea finaliza în doar doi ani. Procedeul, sub numele de „xenotransplant”, are o serie de probleme de natură etică, fără a mai lua în calcul implicaţiile lui spirituale.

Advertisement

Puterea din China finanţează în prezent studiile de xenotransplantare la alte mamifere şi a dezvoltat în paralel cel mai mare program de clonare al porcilor din lume, care crează animale  cărora le pot fi prelevate organele.

Advertisement

Directorul Centrului de Cercetare a Bolilor Metabolice de la Nanjing Medical University din Jiangsu, Zhao Zijian, afirma:

„Avem pacienţi care au murit din cauza insuficienţei de organe şi rudele lor disperate cer să aibă şansa de a trăi. Dar când ne adresăm autorităţilor responsabile cu aprobarea studiilor clinice, tot ce primim de la ei este tăcerea. Înţelegem că este greu ca guvernul să ia o decizie, dar este timpul să primim un răspuns”.

Necesarul de transplanturi de organe este foarte ridicat în China din cauza problemelor cauzate de bolile cardiovasculare cronice, a cancerului pulmonar şi a hepatitei. În 2016, în China erau aproximativ 1,5 milioane de oameni pe diferite liste de aşteptare pentru organe.

Guvernul comunist chinez a aprobat prelevarea de organe  obţinut organe de la prizonierii condamnați la moarte cu vârste de peste 20 de ani, dar ei declară că au terminat cu această practică acum doi ani, cu toate că recunosc că rata mare a donaţiilor de organe este fără precedent, scrie epochtimes-romania.com.

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.