Rețetă rapidă – Penne cu sos țărănesc

paste-cu-mazare-si-carnatiTrăim într-o perioadă în care totul se petrece cu o viteză nebună. Toate lucrurile le facem în fugă. Vă regăsiți în această postură? Pentru că trebuie să punem ceva pe masă, vă fac cunoscute câteva rețete a căror pregătire efectivă nu vă vor consuma mai mult de 20 de minute.

Penne cu sos țărănesc

Penne sunt un tip de paste italienești, de formă cilindrică, cu capetele retezate oblic. Penne este pluralul cuvântului italian penna – ”pană”. Există în două variante: penne lisc (netede) și penne rigate (cu striații).

Timpul necesar ca aceste bunătăți să ajungă pe masă este de 25 minute. Numărul de porții pentru ingredientele menționate este patru.

Ingrediente

1 ceapă medie

1 cățel de usturoi

1 lingură ulei de măsline

500 gr cârnați de porc slabi

3 linguri de coniac, vin alb sau supă de pui

400 gr roșii tocate din cutie

Sare si piper negru

500 gr penne proaspete sau 350 gr uscate

150 gr mazăre congelată

Pentru ornat: o legătură mică de chives

Pentru servit: parmezan

Preparea aceste rețete se face în șase pași, astfel:

  1. Se pune la fiert apă pentru paste într-o oală mare Se curăță și se toacă ceapa, apoi se curăță și se zdrobește usturoiul. Se prăjesc în ulei, la foc potrivit, amestecând din când în când, circa 4 minute, până se înmoaie ceapa.
  2. Se toacă grosier cârnații, sau li secoate pielița și se sfărâmă cu o furculiță. Se adaugă în tigaie și se amestecă la foc iute, timp de 7 minute, până se rumenesc.
  3. Se adaugă coniac, vin sau supă de pui împreună cu roșiile din cutie ți se asezoneayă după gust. Se dau în clocot, se face focul mic și se fierb 10 minute, amestecând din când în când.
  4. Când apa dă în clocot, se adaugă pastele proaspete, mazărea și puțină sare, se lasă să dea în clocot și se fierb 4 – 5 minute, până ce pastele sunt al dente. Dacă se folosesc paste uscate, se fierb 6 – 7 minute înainte de a adăuga mazărea.
  5. Între timp, se curăță, se spală și se toacă firele de chives.
  6. Se scurg pastele și mazărea și se amestecă cu sosul de roșii. Se gustă și se potrivește de sare și piper, se ornează cu chives și se serves cu parmezan proaspăt ras.

Alegerea cârnaților este crucială pentru reușita acestui fel de mâncare. Se folosesc doar cârnați de foarte bună calitate, de preferat cu carnea tocată mai mare.

Sursa: Retete de 30 de minute – Reader”s Digest

loading...
loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *