REŢETE DE POST. Plăcintă cu ceapă verde şi mărar! E delicioasă!

placinta ceapa verde si marar

Plăcinta cu ceapă verde şi mărar este foarte gustoasă şi sănătoasă şi, mai ales, potrivită în perioada postului.

Advertisement

Ingrediente necesare:

Advertisement

Pentru aluat:

  • 500 gr făina alba 000
  • 300 ml apă călduţă
  • 1 pachet drojdie proaspătă de 25 gr (sau un plic drojdie uscată)
  • 2 linguriţe sare
  • 1 linguriţă zahar

Umplutură:

  • 2 legături ceapă verde
  • 1 legătură mărar
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • *ulei pentru prăjit

Se face maia din drojdie, puţină apă călduţă şi zahăr. Se frământă aluatul din toate ingredientele până e elastic şi se desface de pe mâini, apoi se lasă la crescut cel puţin o oră.

În acest timp se poate prepara umplutura: tocaţi ceapa şi mararul, adăugaţi puţină sare şi apoi uleiul şi amestecaaţi bine. Pe masa de lucru dată cu făină, împărţiţi aluatul în două, apoi fiecare bucată iar în doua, ăi apoi fiecare din cele 4 bucăţi iar în două, obţinând astfel 8 bile de aluat aproximativ egale.

Citește mai departe aici

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.