S-a descoperit ”Poarta spre Iad”! Este pe cale sa devină cea mai fierbinte atracție turistică din lume (video)

burning-crater5

Un crater invaluit in flacari, aflat in desertul Karakum, ar putea deveni cea mai noua si mai fierbinte atractie turistica a Turkmenistanului, iar asta gratie unor proiecte puse la cale de catre Guvernul din Turkmenistan.

Advertisement

Situat la aproximativ 270 de kilometri nord de capitala Ashgabat, langa micuta asezare numita Derweze, craterul botezat „Poarta catre Iad” este rezultatul unei erori de foraj facuta de oamenii de stiinta sovietici.

Advertisement

foto: travelerfromestonia.blogspot.ro

 

Reprezentantii Guvernului din Turkmenistan spera ca acest crater va creste considerabil numarul de turisti in fostul stat sovietic care, in prezent, primeste anual circa 12.000 – 15.000 de vizitatori din 50 de tari.

 

Groapa, situata pe un camp de gaze naturale, a fost creata in anul 1971, dupa ce o uriasa instalatie de foraj s-a prabusit la pamant.

 

Temandu-se ca mari cantitati de gaze ar putea face rau asezarilor omenesti din apropiere, oamenii de stiinta au dat foc craterului, asteptandu-se ca acesta sa arda vreme de cateva zile.

foto: dailymail.co.uk

 

Mai bine de 4 decenii mai tarziu insa, craterul este inca in flacari si sute de turisti in viziteaza in fiecare an, oficialii sperand ca in anii viitori numarul de vizitatori sa fie cu mult mai mare.

 

Doritorii de senzatii tari se pot apropia periculos de mult de crater, acesta nefiind imprejmuit de niciun gard, insa specialistii ii sfatuiesc totusi sa pastreze o anumita distanta, intrcat riscurile sunt foarte mari.

sursa: adpm.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.