S-a săturat lumea de mondializare. Președintele unui stat sud-american vrea să renunțe la calendarul Gregorian

2-ceas-solar-zorilor

Președintele unui stat sud-american vrea să renunțe la calendarul Gregorian, la care se raportează aproape toată planeta.

Advertisement

Soluția lui Evo Morales, președintele Boliviei, este înlocuirea calendarului Gregorian cu cel folosit de populația indigenă a țării, scrie BBC.

Advertisement

”Revenirea la calendarul strămoșesc este o parte a refacerii identității noastre”, a spus Morales, în timpul sărbătoririlor Anului Nou de către grupul indigen Aymara, din care și face parte.

Nu este pentru prima oară când conducerea Boliviei vrea să schimbe felul în care este măsurat timpul. În urmă cu doi ani, ceasul de pe fațada Congresului din capitala La Paz a fost modificat, astfel încât sensul său a fost contrar acelor de ceasornic.

”Calendarul indigen, cu 13 luni de câte 28 de zile, este mult mai ”curat” decât cel Gregorian, în care lungimea lunilor diferă.

Pe 21 iunie, Solstițiul de Iarnă al emisferei sudice, este considerată ”ziua zero” de calendarul indigen și marchează începutul unui nou an.

Marți, mulți bolivieni au sărbătorit intrarea în anul 5.524. Președintele Morales a declarat ziua de 21 iunie sărbătoare națională în 2010.

sursa: greatnews.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.