S.O.S!!! Despre secretele fabricării celui mai sănătos ceai la plic. Plantele sunt tratate chimic, poți găsi și șobolani în compoziție

fares

Menta, teiul sau gălbenelele și tot restul de plante introduse în plicurile mărcii Fares sunt cumpărate inclusiv de la persoane care le culeg în perdele murdare, plante care apoi sunt tratate cu insecticide, raticide și tocate alături de insecte și rozătoare înainte să ajungă în plicurile de ceai, conform mărturiilor unor foști angajați ai companiei din Orăștie, anunță Libertatea.

Agenția pentru Siguranța Alimentelor a acordat amenzi și confirmă în parte neregulile sesizate de un fost angajat al firmei. În schimb, compania susține că toate inadvertențele au fost minore și aparțin trecutului.

Secretele preparării ceaiului la plic sau de tip capsulă de la cea mai mare fabrică de gen din România, Fares din Orăștie, județul Hunedoara, ne-au fost dezvăluite de angajații companiei care doresc să atragă atenția asupra unor nereguli care pot afecta sănătatea populației.

Unul dintre foștii salariați ai Fares a decis să vorbească despre ce se întâmplă în fabrică. Mai mult, el a făcut fotografii acolo, în perioada în care a lucrat la Fares, însă a dorit să-i protejăm identitatea.

„Plantele sunt cumpărate des de la localnici care le culeg în poale de pe marginea drumului și le transportă la fabrică în perdele, în saci murdari sau cearceafuri vechi”, a declarat sursa respectivă pentru Libertatea.

Legal, ar trebui folosiți doar saci de unică folosință sau în bălii igienizate. Reprezentanții companiei au transmis însă că nu se poate verifica modul de recoltare, ci doar dacă aceste plante respectă condițiile de calitate la recepție: „noi ca firma, nu putem verifica modul de recoltare, ci doar faptul că aceste plante respectă condițiile de calitate la receptie. Aceasta implică atât o analiza organoleptică, cât și analize fizico-chimice care se fac la fiecare lot de plante recepționate. Aceste analize hotărăsc dacă materia primă poate fi acceptată în firmă sau nu. În măsura posibilităților, colaborăm în principal cu furnizori tradiționali”.

După încheierea procesului de achiziție al ierburilor, unul dintre secretele ceaiului natural la plic este reprezentat de faptul că plantele sunt tratate cu chimicale, insecticide și raticide în special, aceasta fiind o procedură general aplicată în industria de specialitate. Practic, plantele de ceai sunt tratate ca și cerealele cu astfel de substanțe toxice. Însă, după ce se aplică „otrăvurile”, „plantele nu sunt lăsate opt zile la aerisire pentru a permite eliminarea gazelor toxice folosite din plantele naturale care ajung în cana cu ceai la plic”, a mai precizat fostul angajat.

sursa: activenews.ro

loading...
loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *