Să fie anul 2016 o cumpănă a omenirii? Specialiștii spun că ar putea fi cel mai rău an din istorie. Sperăm ca ei să se înșele

rayboi siria

Deşi abia a trecut de jumătate, 2016 a fost un an tulburător pentru omenire.Pe bună dreptate, tot mai mulţi utilizatori ai reţelelor sociale îşi pun următoarea întrebare: „Este 2016 cel mai rău an din istorie?”

Advertisement

Nu ştim cu siguranţă dacă este aşa, dar criza refugiaților, evenimentele din Siria, Irak, tentativa eșuată de lovitură de stat în Turcia, terorismul din Europa, scindarea unui continent din cauza Brexit, răspândirea virusului Zika și tensiunile rasiale amplificate în Statele Unite ar fi doar câteva dintre elementele care par să ofere un răspuns afirmativ. În plus, Donald Trump e la un pas de a prelua puterea în Statele Unite.

Advertisement

De-a lungul istoriei, mai mulți ani au fost nominalizați pentru titlul de „cel mai rău an din istorie”. Unul dintre cele mai importante exemple este considerat anul 1347, când în Europa a izbucnit „Marea Ciumă”. Timp de trei ani, molima a provocat moartea unei treimi din populația continentului, producând înainte mii de victime pe teritoriul Asiei. O altă perioadă considerată ca fiind devastatoare pentru omenire este cea cuprinsă între anii 1942-1943, când Holocaustul a atins apogeul, notează Paul Lay de la History Today.

Totuși, dacă ar fi să alegem detașat un an, probabil că 1914 ar trebui considerat „cel mai rău an din istorie”. Izbucnirea Primului Război Mondial a avut ca efecte declanşarea Revoluţiei Bolşevice, răspândirea nazismului în Germania, declanşarea Holocaustului, proiectarea şi utilizarea bombei atomice, izbucnirea Războiului Rece şi situaţia tulbure din statele musulmane. După căderea Zidului Berlinului, omenirea a intrat într-o perioadă de stabilitate, care a fost întreruptă brusc la 11 septembrie 2001. Specialiștii spun că de atunci, omenirea trece printr-o altă perioadă de nesiguranţă, iar anul 2016 ar fi apogeul acesteia, relatează a1.ro.

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.