Sărut-mâna boierule, pupa-ţi-aş tălpile!

sarut mana

O fotografie și o înregistrare, care dovedesc că România nu a ieșit încă din Evul mediu, au fost surprinse de jurnaliștii corespondenți locali de Prahova ce asistau, cam plictisiți, la o ceremonie ce le părea anostă. Ei au văzut, în direct, un gest de slugărnicie maximă față de un baron local.

Advertisement

Alexandru Bănică, fost subprefect, i-a pupat mâna lui Bogdan Toader (PSD), în ziua în care acesta a fost înscăunat președinte al CJ Prahova. Scena s-a petrecut în vreme ce, la masă, aplauda fericit și Mircea Cosma, fostul baron de Prahova.
Alexandru Bănică, acum consilier judeţean PSD, neagă că ”ar fi intenţionat” să-i sărute mâna şefului său. “E o prostie. Nu am avut în intenţie aşa ceva. El e mai înalt. Am vrut să-l iau în braţe. Cum era să-i pup mâna?”, a declarat el corespondentului MEDIAFAX.
Imediat, în funcție de culoarea politică a proprietarilor presei locale, de la ”Turnul sfatului” și până la ”Observatorul prahovean”, părerile s-au împărțit. Unii au scris că de fapt Alexandru Bănică doar ”ar fi încercat”, miercuri seară, să sărute mâna proaspătului şef al Consiliului Judeţean care, stânjenit, și-ar fi retras imediat brațul. Alții, l-au acuzat pe Bănică direct de slugărnicie, părându-li-se că Bogdan Toader chiar zâmbește de încântare.

Advertisement

Gestul a venit imediat după ce s-au făcut publice rezultatele votului consilierilor pentru alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova. La conducerea CJ Prahova a fost ales Bogdan Toader (PSD), iar gestul a fost înregistrat imediat după anunţul comisiei de validare.
Pentru alegerea Consiliului Judeţean Prahova și a liderilor acestuia este în derulare un întreg scandal. CJ s-a constituit abia la a treia încercare, după ce liberalii nu au participat la şedinţele anterioare, acuzând ilegalităţi în privinţa voturilor. De altfel și miercuri grupul PNL i-a acuzat pe aleşii de la celelalte partide că şi-au arătat voturile. Cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Prahova nu au fost aleşi, pentru ei neexistând cvorum, mai ales că şi aliații, consilierii judeţeni ALDE au plecat, iar şedinţa a fost suspendată.
Reamintim despre Mircea Cosma că este acuzat, alături de Vlad Cosma şi Sebastian Ghiță, de sprijinirea unui grup infracţional organizat. Citiţi mai mult pe cotidianul.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.