SECRETUL CARE STĂ ASCUNS SUB EUROPA! Are mai multe mii de ani!

underground-turkey

Oamenii din Epoca de piatră au creat o reţea subterană de tuneluri care traversează întreaga Europă, din Scoţia până în Turcia, arată o carte publicată recent, scrie Daily Mail.

Advertisement

Arheologul german Heinrich Kusch a declarat că au fost descoperite dovezi ale acestui tunel în sute de aşezări neolitice de pe tot continentul.

Advertisement

În cartea sa, „Secretele porţii subterane către o lume antică” (Secrets of the underground door to an ancient world), arheologul spune că reţeaua iniţială de tuneluri trebuia să fie enormă, din moment ce anumite porţiuni s-au păstrat intacte după 12.000 de ani.

„Doar în Bavaria (Germania) am găsit 700 de metri de galerii. În Styria (Austria) am găsit 350 de metri. Iar în Europa am găsit mii de metri, din Scoţia până la Marea Mediterană”, a explicat Kusch.

Arheologul a precizat că tunelurile au o grosime de doar 70 de centimetri, „suficient cât să se zvârcolească o persoană, dar nimic mai mult”, spune arheologul.

Pe anumite porţiuni, tunelul este mai lat şi prezintă camere de depozitare sau locuri de stat jos. „Galeriile nu comunică între ele, dar, luate împreună, ar putea forma o uriaşă reţea subterană”, spune Kusch.

Unii experţi consideră că aceste tuneluri i-ar fi protejat pe oamenii preistorici de prădători, în timp ce alţii sunt de părere că galeriile erau folosite precum autostrăzile moderne.

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.