Sfidează orice logică. Misterioasele bile din Scoția, vechi de trei milenii

De curand au fost descoperite in Scotia, niste bile de piatra, de dimensiuni variate, si care in urma testelor s-a stabilit ca au o vechime de peste 3000 de ani. Ele sunt perfect sculptate cu diferite forme si sunt la numar nu mai putin de 350 de bile. Aceasta descoperire sfideaza orice logica a intelegerii pentru ca nimeni nu a putut sa le atribuie o utilizare.

Advertisement

Bilele au un diametru ce variaza intre 2 cemntrimetri si aproape 9 centimetri, unele dintre ele fiind decorate cu spirale sau cercuri in timp ce altele nu prezinta decoratiuni dar au perturbatii pe intreaga lor suprafata. In esenta, bilele nu par uzate dar se poate observa pana si cu ochiul liber ca au fost supuse la numeroase manipulari.Misterul bilelor din Scotia a dat nastere la mai multe ipoteze care sa explice intrebuintarea lor. Prima data s-a crezut ca erau folosite ca arme, care se fixau de mana cu ajutorul unor cureluse de piele, la fel ca o maciuca. Cu toate acestea, se pare ca santurile sculptate pe bile sunt mult prea adanci pentru a permite atasarea lor pe o curea.

Advertisement

O alta ipoteza afirma ca bilele erau folosite la un joc. Singura problema este ca bilele nu sunt folosite prea mult iar aceasta ipoteza nu pare sa fie cea adevarata. Cele mai multe bile au o suprafata plata ceea ce i-a facut pe unii cercetatori sa creada ca erau folosite ca niste embleme. Bilele fiind foarte usoare, puteau sa fie transportate foarte usor iar specialistii cred ca au fost transmise din generatie in generatie pentru ca nu s-au descoperit niciodata intr-un mormant.

sursa: developarea.wordpress.com

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.