Sirop de păpădie – rețete cu aromă de primăvară
Păpădia luminează deja cu florile de un galben viu și sănătos grădina ta, aleile, pajiștile. Că tot ne-am propus să mergem la cules de păpădie sa trecem la subiect și sa vedem cum se prepara acest sirop.
Cum sa faci sirop de papadie acasa
Reteta sirop de papadie – Se culeg 1000 de flori de papadie care se curăţă de petalele verzi, se spală bine şi se fierb cu 3 litri de apă şi cu patru lămâi timp de 15 minute. După ce au fiert, se lasă timp de 24 de ore la macerat, după care se strecoară, iar florile de papadie se arunca. Sucul astfel obţinut se fierbe cu 3 kilograme de zahăr până se leagă ca o miere si asa avem miere de papadie. După ce a fiert se lasă să se răcească şi se pune în borcane ce se păstrează într-un loc uscat şi întunecos. Pentru o calitate superioara, se poate folosi miere de albine. Maceratul de papadie se omogenizeaza cu mierea de albine pe baie de aburi, apoi se depoziteaza in borcane.
Pentru cantitati mai mici se folosesc proporțiile adecvate – la 300 de flori un litru de apă și o lămîie sau două
Sirop de papadie
Siropul de papadie poate fi utilizat in multe moduri: cu clatite sau in amestec cu iaurt, cu cereale sau pur si simplu cu orice necesita indulcitori. Poate fi folosit in cocktail-urile de vara, ca topping la inghetata de casa si la prajituri. De aici mai departe, tu alegi cum vrei sa consumi acest sirop, in functie de preferinte. Stiu sigur ca o sa il iubesti!
Acum este momentul prielnic pentru a culege păpădia, cât încă este în floare, înainte de a se transforma în puf. Acest sirop de papadie este un excelent remediu în cazul răcelilor, a durerilor de gat şi nu numai. Poate fi folosit ca îndulcitor atât pentru ceaiuri cât şi pentru prăjituri. De asemenea tot în această perioadă puteţi culege păpădie, toată planta – floare, frunze, rădăcină – puneţi la uscat şi aşa veţi avea de unde să consumaţi la iarnă ceai de păpădie organic (vezi aici indicatiile pentru ceaiul de papadie).
Flori de papadie pane
Că tot veni vorba de păpădie, aceste minunate flori pot fi gătite ca un fel de ciupercuţe. Luaţi câteva flori de păpădie (20-30), le spălaţi şi le puneţi pe un şerveţel să absoarbă apa. După ce s-au uscat, le treceţi prin făină de grâu, putin ou şi le prăjiţi în unt.
Flori de papadie pane
Sper ca te-am convins sa incerci acest sirop de papadie, dar si floricelele pane! Sursa – Jorjette C