Șoferii TREBUIE să afle! Ce se va întâmpla cu asigurările RCA din aprilie

asigurare-rca-1024x682

Consiliul Concurenţei se aşteaptă ca piaţa de asigurări din ţara noastră să intre în normal, din luna aprilie, adică piaţa să funcţioneze cu preţuri rezonabile, a declarat Bogdan Chiriţoiu preşedintele instituţiei.

Advertisement

“Vom urmări ce se va întâmpla, pentru că dacă vedem o explozie a preţurilor când se termina această perioadă de plafonare, evident că ne vom pune semne de întrebare”, a declarat Bogdan Chiriţoiu. El a amintit că, anul trecut, Consiliul Concurenţei a plafonat tarifele RCA, aceasta fiind prima dată în 20 de ani când preţurile pe o piaţă teoretic liberă au fost plafonate.

Advertisement

Consiliul Concurenţei suspectează că firmele de asigurări din România au schimbat ilegal informaţii prin intermediul unei reviste de profil

“La mijlocul anului vom termina şi investigaţia pornită împotriva firmelor de asigurări unde noi suspectăm ca prin intermediul revistei lor de profil şi a site-ului schimbau informaţii între ei. Trebuie să vedem dacă schimbau atât de multe informaţii încât le permitea să anticipeze ce vor face concurenţii lor. Deci în acea perioadă vom şti dacă îi amendăm sau nu. Este o coincidenţă, dar aceste lucruri vor trebui cântărite. Sunt cam aceeaşi oameni care analizează comportamentul lor în trecut şi se vor uita şi la ce se întâmplă în piaţă în această perioadă în care expiră perioada de plafonare a preţului RCA”, a adăugat Chiriţoiu.

Instituţia a demarat din oficiu, în iulie 2015, o anchetă pe piaţa asigurărilor privind o posibilă încălcare a regulilor naţionale şi comunitare de concurenţă de către Media Xprimm, Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare din România (UNSAR), societăţile de asigurare membre UNSAR, precum şi alte societăţi de asigurare.

sursa: http://www.capital.ro/

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.