SPINNER, jucăria momentului! Poți să-i reziști?

Popularitatea acestei jucarii a inceput sa creasca la sfarsitul anului 2016, iar un articol Forbes descria fidget spinner-ele ca fiind jucaria « must have » a anului 2017. In luna aprilie a acestui an cautarile pe Google ale cuvintelor fidget spinner au atins cote extraordinare, iar jucaria se afla in permanenta in topul celor mai vandute jucarii de pe Amazon.

Advertisement

Cum reţelele de socializare au devenit şi ele un pic cam banale, era timpul să fie inventat altceva pentru a ne ţine ocupaţi. Aşa a apărut Spinner, jucăria virală a momentului. Este vândută ca fiind jucăria antistress. Le mai poţi găsi şi sub denumirea de  ”hand spinners” sau ‘fidget spinners”. Este un fel de titirez cu două sau trei petale, care s-a răspândit de curând cu repeziciune. Totuşi, există puncte de vedere pro şi contra acestui gadget. Iată tot ce trebuie să ştii despre Spinner, jucăria momentului.

Advertisement

„Spinner” a fost interzisă în mai multe scoli din SUA, Anglia sau Franţa, pentru că puştii nu se mai concentrau la ore ţi se jucau permanent.

Altii sunt, însă, de părere că dispozitivele acestea ajuta copiii cu nevoi speciale şi consideră că interzicerea în şcoli a acestora este o idee proastă.

Spinner-ele sunt utilizate de mult timp in terapia persoanelor care sufera de ADHD sau anxietate. De ce? Pentru ca le satisface nevoia constanta de a avea o activitate, permitand in acelasi timp concentrarea pe alte lucruri. Asadar, desi pentru unii, spinner-ele reprezinta o distractie, trebuie sa tinem cont ca la baza crearii acestora sta dorinta de a ajuta persoanele cu deficit de atentie, fiind un dispozitiv chiar foarte util.

Desi nu exista un motiv clar care sa explice « nebunia » creata de fidget spinnere si nu stim nici cat va tine acest trend, este clar ca in acest moment este cel mai cautat produs.

surse: quickmobile.ro și profm.ro

 

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.