Ştiaţi că există un remediu pentru inima… frântă, vechi de secole?

inima-franta

O farmacie din capitala Estoniei este singura din lume care oferã un tratament pentru inimile frânte, ce constã dintr-un amestec pe bazã de migdale, a cãrui reţetã dateazã din perioada medievalã. O dozã din miraculosul medicament cântãreşte 40 de grame şi costã numai un euro, noteazã The Telegraph.

Advertisement

„Încã din Evul Mediu, aici este preparat şi comercializat marţipanul special, folosit pentru alinarea durerilor inimii. Continuãm sã realizãm acest marţipan deosebit deoarece nevoia pentru asemenea tratamente s-a pãstrat de-a lungul secolelor, iar persoanele care suferã din dragoste apeleazã foarte des la produsele noastre.

Advertisement

Nu este un marţipan ca oricare altul, ci este fabricat dupã o reţetã medievalã, conţinând 72 la sutã migdale şi 28 la sutã alte ingrediente pe care nu dorim sã le dezvãluim”, a declarat Ulle Noodapera, angajatã a farmaciei Raeapteek, care a fost deschisã în Tallinn în anul 1422.

Clienţii care trec pragul farmaciei din Tallinn pot avea impresia cã au cãlãtorit cu o maşinã a timpului. Alãturi de remediul pentru inimile frânte, într-una dintre încãperi sunt expuse alte poţiuni medievale folosite de-a lungul secolelor pentru efectele lor benefice.

Cu toate cã cele mai multe dintre aceste nu pot fi cumpãrate, vizitatorii pot admira pudrã de unicorn, picioare uscate de broaşte, ochi de ştiucã, sânge de pisicã neagrã, fragmente dintr-o mumie şi multe altele, scrie ziarulevenimentul.ro.

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Mihai spune:

    Acestea-s vrajitorii medievale! Mai bine ati alerga la ajutorul lui Dumnezeu nu la capcanele diavolului.

    Pentru oamenii imbolnaviti de dragoste, cand este ranita o persoana si se intristeaza se citeste psalmul 41!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.