TRUCUL lăudat chiar şi de oamenii de ştiinţă! De ce trebuie să adaugi sare în cafea în loc de zahăr

Barista şi pasionaţii de cafea sunt persoane creative. De la cafeaua cu ou, la modă în 2017 în Vietnam, sau cea cu ciuperci, la tot felul de latte-uri care mai de care mai arătoase sau inedite, întotdeauna găsesc noi moduri de a încorpora cafeina în stilul lor de viaţă. Sarea este noul ingredient preferat din cafea. Pentru un motiv anume.

Advertisement

Sarea în cafea, oricât de ciudat şi de neacceptat ar putea părea pentru unii, este trendul lăudat chiar şi de oamenii de ştiinţă.

Advertisement

Un studiu publicat în Nature arată că ionii de sodiu limitează gustul amar al cafelei şi îi îmbunătăţesc aroma, notează The Independent.

Aşadar, data viitoare când bei o cafea şi este prea amară, adaugă-i un praf de sare, cât ai pune sare pe vârful unui cuţit, nu mai mult, altfel îi vei strica total gustul.

Nu este prima oară când experţii laudă proprietăţile sării.

sursa: gustarte.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.