MISTERIOASELE tuneluri ce trec pe sub Marea Neagră. Au sute de kilometri lungime !

marea_neagra_95893400

Chiar si Marea Neagra ascunde un mare secret. Se pare ca tunelurile din adancurile Marii Negre erau folosite numai de anumite persoane, deoarece caile de acces erau pastrate in secret, probabil de Securitate.

Advertisement

Intr-o cronica scrisa inaintea Primului Razboi Mondial apare o poveste misterioasa in care se vorbeste de faptul ca taranii din Dobrogea foloseau tuneluri subterane de mii de kilometri lungime, sapate sub Marea Neagra doar pentru a-si duce oile pana in Turcia.

Advertisement

Deocamdata nu exista informatii legate de cine a construit aceste doua tuneluri si nici despre motivul pentru care ele traverseaza prin subteran Marea Neagra.

In anii ’80, soldatii care munceau pe Canalul Dunare-Marea Neagra, au descoperit din pura intamplare o alta gura de acces a acestor tuneluri. Aceasta, aflandu-se intr-un cimitir din Murfatlar, era folosita in dese randuri de muncitorii de la canal pentru a trece in Bulgaria.

tunel12

Exportul nu se realiza pe uscat sau cu vasele, ci prin doua tuneluri de dimensiuni impresionante, potrivit cronicii mentionate. Cele doua tuneluri ar porni din sudul Dobrogei actuale si din Cadrilater si traverseaza Marea Neagra. In timpul razboiului, aceste guri de acces au fost astupate din motive de siguranta nationala si au fost pazite. Exista banuieli cum ca Securitatea era la curent cu existenta acestor tuneluri megalitice si nimanui nu ii era permis sa se apropie de caile de acces.

Potrivit unor supozitii, in alta ordine de idei, se vehiculeaza de ceva vreme, la 45 de km nord-vest de Sulina, in Marea Neagra, ca exista un Triunghi al Bermudelor, unde se presupune ca au disparut corabii, pasari, chiar si mici insule.
Explicatiile fenomenului sunt inca relative, zona fiind cunoscuta din Evul Mediu.

Anomalia se deplaseaza spre litoralul romanesc supranumit „Vartejul mortii”, micul Triunghi al Bermudelor unde s-au petrecut multe ciudatenii, se afla in apropierea Insulei Serpilor, iar primii care au vorbit despre el au fost turcii.

Sursa: obiectiv.info

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Darian spune:

    Cine scrie aiureli dinastea,ori e dus cu capu’,ori scrie literatură sf…Unde e ventilația? Unde-s pompele pt. extragerea apei infiltrate ?! De-abia-n anii ’70, s-a putut construi cu mari dificultăți ,tunelul pe sub Canalul Mânecii…Mai puțin de 50 km lungime…

  2. leonard neculai spune:

    Cred ca electrica este cu ochii pe tine !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.