Tupeul se pedepseşte. Un primar din Harghita a fost amendat DRASTIC pentru arborarea steagului Ungariei

drapel-Ungaria-primaria-madaras-UDMR-15-februarie-2016

Prefectura Harghita a cerut Tribunalului din localitate să stabilească amenda pentru primarul UDMR din Mădăraș care a refuzat să dea jos de pe primărie drapelul Ungariei și steagul secuiesc.

Advertisement

Informația apare pe blogul lui Dan Tanasă, care rezumă toate episoadele poveștii.

Advertisement

Primarul UDMR din Mădăraș, județul Harghita, Biró László, a fost obligat definitiv, încă din iulie 2014, să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc de pe sediul primăriei. În prealabil, Biró fusese amendat de prefect de două ori pentru faptul că arborează în mod permanet drapelul Ungariei pe sediul primăriei. La începutul lunii februarie a.c. Tribunalul Harghita a admis acțiunea Prefectului Județului Harghita și a dispus amendarea primarului comunei Mădăraș pentru refuzul de a pune în executare o sentința definitivă prin care a fost obligat să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc de pe fațada primăriei.

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins în dată de 28 martie a.c. apelul formulat de primarul comunei Mădăraș împotriva sentinței Tribunalului Harghita care a dispus amendarea primarului comunei Mădăraș pentru refuzul de a pune în executare o sentința definitivă prin care a fost obligat să îndepărteze drapelul Ungariei și steagul secuiesc de pe fațada primăriei.

Prefectul județului Harghita a confirmat în luna martie a.c. redacției Informația Harghitei faptul că amenda va fi plătită de primarul UDMR din buzunarul sau, nu din fondurile publice.

sursa: activenews.ro

 

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.