Un altfel de ”VACCIN”! Pentru dezvoltarea IMUNITĂȚII copiii au nevoie de microbi, nu de antibiotice!

Cu toții știm că igiena personală este foarte importantă pentru sănătatea noastră. Cu toate acestea există oameni care exagerează pe seama igienei și aici ne referim mai ales la mamele care încearcă să-și păzească copiii de fiecare fir de colb.

Advertisement

La prima vedere ar părea că în asta nu este nimic rău și nu este corect de a vorbi despre excesul de igienă, deoarece cu cât există mai multă igienă – cu atât mai puține riscuri sunt de a ne îmbolnăvi. Însă lucrurile nu stau chiar așa.

Advertisement

Doctorii din toată lumea atenționează mamele că acestea nu trebuie să-și ferească odraslele de orice murdărie. De ce? Pentru că murdăria contribuie la formarea sistemului imunitar al copilului!

Astfel, deja se știe că acei copii care de mici au contactat cu animalele au mai puține șanse a face alergii ulterior. De asemenea copiii care se joacă în noroi dobândesc o imunitate la viruși și bacterii, pentru că bacteriile și virușii din noroi cu care copilul intră în contact acționează asupra imunității lui asemenea unei vaccin.

Totodată copiii care au fost ”păziți” exagerat de mame, la maturitate devin mai expuși la boli de tot felul. În acest caz instinctul matern nesănătos se face vinovat de sistemul imunitar slab al copilului…

Desigur, cu toate acestea nu înseamnă că trebuie să hrănim de azi înainte copiii cu noroi și să le permitem să umble cu mâinile murdare. Nu! Asta doar înseamnă că cei mici trebuie să aibă permisiunea de a se juca uneori și prin noroi, fără a uita după asta să-și spele mâinile. Nu trebuie nici să exagerăm și nici să fim indiferenți. Drumul de mijloc întotdeauna este de aur!

Îți dorim multă sănătate!

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

sursa: sanatosi.com

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.