Un diamant roşu foarte rar, scos la licitație. Preţul de pornire: 10 milioane de dolari

foto: epochtimes-romania.com

Colecționarii de pietre prețioase au posibilitatea de a achiziționa un diamant roșu extrem de rar, găsit într-o mină din Australia. Cu o greutate de 1,56 de carate, cei care își vor dori cu orice preț să îl aibă vor scoate din buzunar pentru el aproape două milioane de dolari per carat.

Cel mai mare diamant roșu descoperit vreodată în mina Argyle din vestul Australiei a fost prezentat la Sydney.

Advertisement

Piatra prețioasă are 1,56 de carate și face parte dintr-o categorie premium. Potrivit reprezentanților minei de diamante, acesta ar putea fi vândut pentru suma exorbitantă de două milioane de dolari pe carat.

Advertisement

Deși nu este vorba despre o licitație precum cele organizate de casele Sotheby’s și Christie’s, aceștia speră să vândă diamantul la prețul potrivit. După expoziția din Sydney, piatra prețioasă va ajunge în New York, Tokyo și Hong Kong.

Conform specialiștilor, diamantele roșii natural colorate sunt printre cele mai rare, cele mai apreciate și dețin printre cele mai mari prețuri per-carate de pe piață.

Pentru a înţelege raritatea acestui tip de pietre preţioase este suficient să se ştie că Rio Tinto – compania care deţine mina australiană Argyle, în care a fost găsită piatra – a scos la iveală doar 20 de exemplare de diamant roşu în ultimii 33 de ani.

Diamantul va fi scos la licitaţie, preţul de pornire fiind de cel puţin 10 milioane de dolari, declară surse de autoritate din domeniu. Trebuie specificat că Everglow nu este cel mai prestigios dintre diamantele roşii existente: întâietatea o are o gemă, Moussaieff Red, găsită în Brazilia în 1990, de 5,11 carate.

surse: epochtimes-romania.com și reporterntv.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.