Un istoric rus spune adevărul: ”Vlad Țepeș a salvat Europa și întreaga creștinătate”

vlad tepes

”Vreau România! Vlad Ţepeş, inamicul personal al Imperiului Otoman” este cartea la care lucrează istoricul, arhivistul și genealogistul Aleksandr Radyevici Andreev, arată B1.ro.

Advertisement

În opinia acestuia, Vlad Țepeș a salvat Europa și întreaga creștinătate de la o cucerire otomană iminentă, iar românii au avut același rol salvator pentru Europa precum rușii, câteva secole mai târziu.

Advertisement

Aleksandr Radyevici Andreev a vorbit într-un interviu pentru jurnalistul de la Pravda, Igor Bukker, despre viața și personalitatea voievodului român, dar și despre perioada în care a trăit și luptat. Autorul cărții a mai vorbit despre istoria românilor de la începuturi, ba chiar și despre începuturile civilizaţiei umane.

Astfel, conform acestuia, leagănul civilizației chiar pe teritoriul României de azi, aici a fost creată roata și tot aici a apărut primul alfabet, cu mult înainte să apară hieroglifele egiptene sau scrisul sumerian.

De asemenea, istoricul rus mai consideră că dacii au fost tot un fel de români și că primele ”state româneşti” au apărut încă de acum 2.500 de ani, înainte de Burebista şi Decebal.

Articol relatat de portalul Vocea Transilvaniei

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Victor spune:

    Asemuirea între ruși și români nu este reușită. Rușii au avut drept scop lichidarea Imperiului otoman pentru a pune mâna pe Constantinopol. Românii au fost în permanență înconjurați de inamici și au dus războaie concomitent pe mai multe fronturi. Ștefan cel Mare i-a umilit pe doi sultani, fapt recunoscut de istoricii din Occident, dar și de istoricul rus, Karamzin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.