Un neamț spune ADEVĂRUL despre români: „doar își plâng de milă, se vaită că e viața grea dar nu fac nimic pentru a o schimba.”

muncitor_dormind

Concluzia tristă trasă de un neamț care a vizitat România: aveți munți, păduri, dealuri, râuri și bogății, dar degeaba, nu știți să fiți uniți, doar vă plângeți de milă și așteptați ca alții să facă ceva pentru voi.

Advertisement

Un afacerist neamț pune „punctul pe I” și spune adevărul crunt despre români: doar știți să vă plângeți de milă, vă văietați de viața grea dar nu faceți nimic pentru a o schimba.

Advertisement

Tânărul afacerist din Germania, a ajuns la această concluzie după ce în urmă cu câteva săptămâni a vizitat România în interes de afaceri.

Curios să vadă cum arată o țară care în urmă cu un an ales drept președinte un neamț, afaceristul a fost impresionat de ceea ce a văzut în România.

I-au plăcut peisajele, relieful, oamenii, dar l-a deranjat însă lipsa de unitate a românilor, faptul că preferă să se victimizeze în loc să fie uniți și să schimbe lucrurile în propria țară.

”De curând am vizitat pentru prima dată România. Nu știam prea multe lucruri despre această țară. Însă după ce în presa din Germania s-a scris că un neamț a fost ales președinte, am fost curios să vizitez România. Am fost plăcut surprins de ceea ce am văzut în materie de natură, relief, peisaje, biserici, arhitectură în orașe precum Sibiu, Cluj și Timișoara. Nu mi-a plăcut însă faptul că deși au o țară frumoasă și extrem de bogată, românii sunt dezbinați, își plâng de milă. Când i-am întrebat prin intermediul translatorului pe care-l aveam, de ce nu ia atitudine să schimbe ceea ce nu le place, m-au șocat cu răspunsul lor. Au spus că nu au ce să facă, că nu se poate schimba nimic și că nu are rost. I-am întrebat dacă au încercat să se unească și să încerce să schimbe lucrurile. Mi-au răspuns că NU AU TIMP, că au familie, job și că nu mai au timp de nimic. Le-am spus atunci, uluit de ce auzeam, cum vreți fraților să schimbați ceva dacă nici măcar nu încercați??? Credeți că dacă vă plângeți de milă, rezolvați ceva?!!!”, a scris neamțul pe pagina lui de Facebook.

Afaceristul neamț a plecat cu un gust amar după discuția cu românii și spune că încă se mai pot schimba în România dacă tinerii se implică și iau atitudine.

sursa:expunere.com

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Culai Roman spune:

    Pai… noi suntem romani, nu nemti! Pentru ceilalti (si pentru nemti in special, care au un istoric ciudat in materie de vanitate, pentru care s-au pus de decimat vietile altora!…), romanii sunt atipici. Neamtu’ cu pricina uita ca in tara lui muncesc foarte multi romani, fara sa se planga neaparat de rasismul lor nenorocit, si muncesc chiar foarte bine. Deasemenea, cam peste tot in lume, sunt romani care nu doar ca nu se plang, dar sunt varfuri pe care lumea se bizuie! Nu stiu cine i-a cerut parerea „afaceristului”, dar putea foarte bine sa-si dezvolte afacerea printre constiinciosii din tara lui… Daca noi ne-am lua dupa partile proaste pe care le stim despre ei, ar trebui sa-i consideram perversi, pedofili, incestuosi, nazisti, etc. E adevarat ca sunt si dintre acei care „se plang”, dar daca vom cauta bine la radacina, vom descoperi ca tot ei „ne-au lucrat” imediat dupa 89, ca sa nu mai avem nici banci, nici aur, nici economie, nici paduri… Ma si minunez cata morala sanatoasa zace in constiinta lor de „rasa perfecta”!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.