Un plan FANTEZIST sau nu? Asgardia – primul stat care va exista în afara planetei Pământ

foto: http://www.inquisitr.com

O organizatie privata numita Asgardia si-a anuntat in mod oficial in cadrul unei conferinte de presa din Hong Kong intentia de a fonda prima natiune care va exista in afara planetei Pamant.

Asgardia va fi mai exact o colonie a spatiului bazata pe extragerea minereurilor din asteroizi si apararea Pamantului de orice obiect periculos venit din spatiul cosmic. Din Octombrie 2016, moment in care a fost anuntata crearea natiunii, au aplicat sute de mii de persoane ce doresc sa faca parte din noua natiune.

Advertisement

Organizatia non-guvernamentala Asgardia isi are sediul in Viena, Austria.

Advertisement

In cadrul conferintei de presa de pe 13 Iunie de la Hong Kong, membrii organizatiei au declarat ca Asgardia-1, primul satelit al netiunii va fi lansat in curand.

“Prima prezenta a Asgardiei isi va face aparitia in spatiu anul acesta” – a declarat Jeffrey Manber, directorul executiv al companiei ce detine satelitul.

Satelitul nu va fi unui obisnuit. El va avea dimensiunile unei caramizi si va contine informatii privind viitorii cetateni ai Asgardiei. Satelitul se va lansa la bordul Orbital ATK pe data de 12 Septembrie 2017.

Misiunea lansarii satelitului va fi realizata cu sprijinul membrului fondator Igor Ashurbeyli, un miliardar rus.

“Asgardia va fi o natiune fara restrictii etnice, religioase. Va fi o comunitate pacifista care va ajuta la stabilirea oamenilor in spatiu” – a declarat Ram Jakhu, director al Institute of Air and Space Law.

In urma unor verificari riguroase, aspirantii la titlul de membru al primei natiuni in spatiu vor primi o sectiune din spatiul de pe satelit, unde isi vor putea incarca datele.

Totul pare fantezist, nu ? Poate intr-adevar proiectul este unul greu de realizat, dearece vor trece mai multi ani pana aceasta statie spatiala va putea sustine cateva mii de oameni. Sa nu uitam de faptul ca omul nu poate rezista la nesfarsit in spatiu, deoarece corpul uman va suferi modificari negative ireversibile din cauza lipsei de gravitatie.

sursa: mistere.info

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.