Un remediu eficient în durerile de spate. Funcționează în peste 90% din cazuri

durere-spate

Care sunt cauzele comune ale durerii de spate/lombare?Accidentele si ranile sportive sunt cele mai comune cauze de durere cronica de spate. Dar uneori, si cele mai banale activitati sau miscari – cum ar fi aplecatul pentru a ridica ceva de pe jos – pot declansa durerea.

Advertisement

Exista un numar de factori care cresc riscul de a dezvolta durere.

Advertisement

Un stil de viata sedentar si prea mult stat jos va creste riscul de a dezvolta o durere lombara

Numitorul comun la pacientii care sufera de cazuri foarte grave de durere lombara: stilul de viata sedentara. Durerile musculare de spate, gat, sau de localizari diferite se nasc datorita unor distributii inegale de forte la nivelul respectivilor muschi, dar si a unor pozitii viciate in care am stat perioade lungi de timp.

Mai important de atat, perioade lungi de stat jos, sau in pozitii proaste cu postura deficitara sunt factori majori nu numai de durere lombara, dar si de creste in greutate, probleme articulare, probleme nervoase (cum ar fi sindromul de tunel carpian) si alte boli debilitante. De fapt, cercetarile noi in domeniu arata ca statul jos pentru perioade lungi de vreme este un factor de risc independent de ceilalti pentru o stare de sanatate precara si o moarte prematura – chiar si daca faceti sport!

Cum se elimina durerea lombara/de spate in mod natural?

Exista un numar de variante care sunt mai sigure decat medicamentele, dar necesita rabdare.

Ce este TATANEASA?

Tataneasa este o planta care creste pe campii, lunci, si in santuri. Ea poate face viata mai buna in cazul multor suferinzi de dureri lombare, spun cercetatorii.

Tataneasa este recunoscuta pentru proprietatile ei de vindecare ce nu au egal. Traditional, ea este folosita in vindecarea ranilor, fracturilor si ulcerelor. Este folosita inca din Evul Mediu, si in trecut a fost folosita extern pentru a grabi vindecarea ranilor si intern pentru a ajuta productia celulara si recuperarea din boala si dupa operatii.

Care parti ale plantei se folosesc?

Radacinile au proprietati similare cu ale frunzelor. Sunt mai hranitoare decat frunzele.

Frunzele sunt folosite cel mai des in uleiuri si creme pentru tratamentul entorselor, durerilor articulare, durerilor de spate/lombar.

Cum se foloseste?

Extern – se poate folosi un amestec de frunze mixate intr-un blender pentru a grabi vindecarea fracturilor minore (degete). Unguentele pe baza de tataneasa (amestecate cu alte ierburi) pot fi folosite pentru afectiuni musculare, articulare (ceea ce ne intereseaza pe noi in acest articol), dar si pentru afectiuni cutanate.

SURSA

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.