Un scenariu de COȘMAR! De ce atacarea Coreei de Nord de către SUA ar fi un GEST NEBUNESC (video)

Aparent, se fac toate pregătirile pentru război. SUA au desfăşurat cel mai avansat sistem de apărare antirachetă în Coreea de Sud (THAAD), avioane F-35 au fost trimise în Japonia, iar portavionul american USS Carl Vinson se află în apele din apropierea Peinsulei Coreene.

Advertisement

Statele Unite au 2.300 de arme nucleare, potrivit „Business Insider“, iar oricare ar putea lovi Coreea de Nord. În acest timp, se presupune că Phenianul are în jur de 12 şi că are capacitatea de a lovi câteva ţinte apropiate în decurs de aproximativ o oră.
Însă ar fi nevoie de numai o singură detonare nucleară pentru a face inevitabil conflictul. Spre deosebire de situaţia din data de 7 aprilie din Siria, când Statele Unite au atacat o bază aeriană (ca răspuns la un atac chimic atribuit forţelor lui Bashar al-Assad) fără a primi un răspuns, Coreea de Nord ar răspunde, probabil, rapid.

Advertisement

Potrivit unor experţi, răspunsul Phenianul ar consta în focuri de artilerie care ar viza Seulul, care are circa 10 milioane de locuitori, în lansarea de rachete şi într-o invazie a forţelor terestre care ar pătrunde prin reţeaua de tuneluri ascunse. Fără îndoială, Statele Unite şi Coreea de Sud ar avea câştig de cauză în faţa forţelor nord-coreene, dar nu înainte ca un act catastrofal de război să curme vieţile a mii, dacă nu chiar sute de mii de sud-coreeni nevinovaţi.

Potrivit lui Bonnnie Glaser de la Centrul Strategic de Studii Internaţionale, o singură opţiune militară referitoare la Coreea de Nord pare să aibă un oarecare sens, însă şi aceasta comportă riscuri majore.

sursa: adevarul.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.