Vaccinul cubanez împotriva cancerului BULVERSEAZĂ America- CIMAVAX

Prestigiosului cotidian „The New York Times” prezintă mai multe cazuri de bolnavi de cancer din SUA care fac tratament cu un vaccin misterios produs în Cuba.

Advertisement

Autorul spune că, odată cu normalizarea relaţiilor dintre SUA şi Cuba, americanii au putut călători în ţara lui Fidel Castro unde, pe lângă plaje virgine şi peisaje sălbatice, au făcut cunoştinţă şi cu produsele industriei cubaneze.

Advertisement

Printre puţinele care prezintă interes se află vaccinul „Cimavax”, care ar avea rezultate încurajatoare în ţinerea sub control a cancerului de plămâni. Efectele sale asupra sistemului imunitar îl recomandă şi pentru alte tipuri de cancer, dar rezultatele au trecut de faze experimentale doar în Cuba, iar analiza acestora este privită cu circumspecţie, dată fiind deconectarea ţării de mult timp de la circuitele internaţionale de cercetare.

Cu toate acestea, mulţi americani au ajuns să facă „contrabandă” cu acest vaccin ale cărui costuri, pentru un an, ajung până la 9.000 de dolari. În Cuba, însă, costul unei doze este de doar 100 de dolari, dar tratamentul – numărul acestora şi frecvenţa administrării – trebuie stabilit de medicii de la clinica „La Pradera” din Havana. Vaccinul nu este încă aprobat în SUA, dar testarea sa a început la insitutul „Roswell Park” specializat pe terapiile imunologice. Vaccinul, mai notează publicaţia amintită, este disponibil şi în următoarele ţări: Peru, Paraguay, Colombia, Bosnia şi Herzegovina. Articolul prezintă detaliat cazul pacientei Zuby Malik care supravieţuieşte de cinci ani, spune ea, graţie acestui vaccin.

sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.