Veste PROASTĂ pentru românii care au centrală de apartament

centrala termica de apartament

RADET reformulează întregul concept de alimentare termică în sistem centralizat, prin înfiinţarea a 21 de zone unitare de încălzire. În cadrul unei conferinte de presa, oficialii RADET au declarat că introducerea unei taxe de mediu pentru centrala de apartament este inevitabila.

Advertisement

Preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), Gabriel Dumitraşcu, a susţinut, miercuri, o conferinţă de presă, în care a prezentat “Reformarea conceptului de alimentare cu energie termică în sistem centralizat – elemente de strategie”.

Advertisement

„Această reformare şi regândire a întregului concept de alimentare cu energie termică în sistem centralizat este echivalentul unui nou sistem de management al performanţei. Este vorba de trecerea spre un nou sistem de management de termoficare centralizat. El a fost gândit pentru o structură adaptată condiţiilor actuale ale economiei de piaţă, pentru a putea face trecerea de la o organizare de tip „arhaic” şi pentru că, în condiţiile în care se află azi regia este foarte greu să faci performanţă pe “întreg”. Mai ales când pentru acel “întreg”, investiţiile au lipsit mai bine de 25 de ani”, a declarat Gabriel Dumitraşcu, Preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al RADET.

Contactat de HotNews.ro, seful consiliului de administratie al RADET spune ca aceasta taxa este deocamdata la nivel de discutie, neexistand un proiect de lege in acest sens, insa pe principiul „poluatorul plateste” o taxa de mediu va fi impusa si la centralele termice de apartament.

„Exista o discutie in acest sens in mai multe medii. Nu pune RADET aceasta taxa, fiindca nu are treaba, dar se discuta despre introducerea ei. In Bucuresti avem 400.000 de centrale termice de apartament. Daca vrem sa reducem amprenta de CO2 trebuie sa taxam toti poluatorii. Emisiile de la o centrala termica pe an sunt echivalente cu emisiile de la o masina cu mortor de 1.000 cm cubi. CET-urile deja platesc taxe in acest sens”, a explicat Gabriel Dumitrascu pentru HotNews.ro.

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. ana spune:

    Nu, mai bine ar fi să se desființeze RADET?… Și așa ,această „instituție” nu face altceva decît să-i exploateze pe români!…Taxe pe poluare ???…Cu alte cuvinte ne întoarcem în evul mediu ,cînd niște „exploatatori ” la fel de „inventivi ” ca și cei de azi ,luau „bir pe fum ”!… Rușine ,să vă fie ! (rămîi crucit ce le mai bese mintea unora , cu scopul intenționat de a-i „termina ”de tot pe bieții români !…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.