Veste uriașă pentru pensionari! Se schimbă pensiile în România!Astfel, românii ar putea primi mai mulți bani.

Este vestea momentului pentru pensionarii din România! Nicolae Ciucă a transmis că pensiile până în 3.000 de lei ar putea să fie scutite de impozit. Însă acesta a precizat că urmează să aibă loc discuții în coaliție și nu vrea să creeze așteptări.

Se schimbă pensiile în România! Vestea anului pentru milioane de români


În cazul unei pensii de 2.500 de lei, noua sumă va fi de 2.550 de lei, deci în plus cu 50 de lei în fiecare lună. Simultan, creșterea este dublă în cazul unei pensii de 3.000 de lei. Dacă nu se va mai aplica impozitul de 10%, acești pensionari vor primi 3.100 de lei, potrivit Capital.ro.

Advertisement

În urmă cu câteva zile, premierul Nicolae Ciucă a spus că s-a discutat despre varianta neimpozitării pensiilor mai mici de 3.000 de lei.

Advertisement

„Este o variantă pe care am discutat-o şi în şedinţa de astăzi. Este o propunere. Daţi-mi voie să continuăm cu aceeaşi abordare responsabilă fără să le creăm oamenilor aşteptări sau, şi mai rău, iluzii vizavi de măsurile pe care le luăm. (…)

Toate aceste chestiuni trebuie discutate cu partenerii noştri din coaliţie şi ele trebuie validate în coaliţie, sigur, ţinând cont de resursele bugetare la dispoziţie, pe baza impactului pe care acestea le vor avea”, a spus premierul Ciucă.

Potrivit premierului, impactul bugetar ar fi de 87 milioane de lei, ceea ce înseamnă anual circa un miliard de lei. Întrebat şi dacă în coaliţie se va discuta şi despre o majorare a pensiilor, el a spus că acest subiect nu a fost discutat”, a declarat premierul în ziua de marți, după şedinţa PNL.

Sursa:kanald.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.