3 motive serioase pentru care nu ar trebui să utilizezi SMARTPHONE-UL noaptea

Daca sunteti  ca majoritatea oamenilor si va petreceti ceva timp noaptea, folosind smartphone-ul inainte de culcare, doar o ultima verificare, un joc sau doar o simpla privire la vremea de maine, pare perfect sigur si normal. Cu toate acestea, rata de utilizare a smartphone-ului creste, la fel si cercetarile, si nu arata bine pentru organismul nostru.

Radiatiile telefonului mobil sunt o problema comuna  despre care multi oameni vorbesc, dar nu este singurul lucru ce ar trebui sa ne ingrijoreze. ”Lumina albastra”, pe care o produc smartphone-urile a fost legata de unele probleme de sanatate destul de grave.

Advertisement

Utilizarea pe timp de noapte a smartphone-ului a fost legata de urmatoarele 3 probleme!

Advertisement

Probleme ale ochilor

Expunerea la ”lumina albastra”, pe timp de noapte a demonstrat ca poate provoca leziuni ale retinei si degenerare musculara. Degenerarea musculara este pierderea vederii centrale sau abilitatii de a vedea ceea ce este chiar in fata noastra.

imag1

Dezvoltarea cataractei poate fi legata de expunerea la lumina albastra. Un medic de 35 de ani a venit cu ochii tulburi, afectati de cataracta similari cu cei de 75 de ani. Acesta considera ca utilizarea smartphone-ului este radacina problemei, dar mai multe cercetari trebuiesc facute.

Tulburari de somn

Lumina albastra poate perturba productia de melatonina. Aceasta este un hormon care regleaza ciclul de somn al organismului. Fara un ciclu de somn reglementat in mod corespunzator, nu se poate obtine o durata suficienta de somn, de care avem nevoie. Tulburarile de somn duc la multe probleme de sanatate.

Acestea includ:

  • boli de inima
  • timp lent de raspuns
  • pierderi de memorie
  • depresie
  • imbatranire
  • crestere in greutate

Risc mare de cancer

Lumina sporita pe timp de noapte si problemele de somn au fost legate de o rata mai mare de cancer. Acest lucru este valabil mai ales pentru cancerul la san si prostata. Melatonina, suprimata de lumina albastra, este un antioxidant esential in lupta naturala a organismului impotriva cancerului.

O intrerupere de o singura data, nu ar fi o probleme serioasa, dar exista unii oameni care folosesc telefonul nobil timp de mai multe ore inainte de a merge la culcare. Ei fac acest lucru in fiecare zi, orele in plus incepand se se adune, iar problemele de mai sus incep si ele sa apara.

Priviti ilustratia de mai jos pentru a intelege mai bine cum afecteaza smartphone-ul sanatatea:

imag2

Mai aveti de gand sa utilizati smartphone-ul pe timp de noapte?

Articol relatat de Alecia pentru portalul Sicni.ro.

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.